Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Το βάζο με το ρύζι έκρυβε… κοκαΐνη!
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάζο με το ρύζι έκρυβε… κοκαΐνη!

Του Πέτρου Καρσιώτη Αστυνομικοί που εξάρθρωσαν, προ ημερών πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήρια τους καταυλισμούς Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας, στο Μενίδι, με τη σύλληψη δεκάδων εμπλεκομένων, προχώρησαν σε μία νέα σύλληψη. Ρομά και Αλβανοί αποτελούσαν το κύκλωμα Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, για το κύκλωμα που αποτελείτο από Ρομά και Αλβανούς υπηκόους, διαπιστώθηκε η απόκρυψη […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνομικοί που εξάρθρωσαν, προ ημερών πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήρια τους καταυλισμούς Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας, στο Μενίδι, με τη σύλληψη δεκάδων εμπλεκομένων, προχώρησαν σε μία νέα σύλληψη.

Ρομά και Αλβανοί αποτελούσαν το κύκλωμα

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, για το κύκλωμα που αποτελείτο από Ρομά και Αλβανούς υπηκόους, διαπιστώθηκε η απόκρυψη ποσότητας κοκαΐνης σε σπίτι στο Μαρούσι, όπου διέμενε 48χρονη γυναίκα από την Αλβανία.

Πήραν μαζί τους… αξίνες οι αστυνομικοί

Καθώς τα στοιχεία οδηγούσαν στο ότι ήταν μέλος της οργάνωσης, οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους… αξίνες και άρχισαν να σκάβουν την αυλή! Εν τέλει,  βρήκαν θαμμένη σε βάθος μισού μέτρου, μέσα σε γυάλινο βάζο που περιείχε ρύζι, ποσότητα κοκαΐνης βάρους ενός κιλού.

Είχαν συλληφθεί τέλη Ιουνίου άλλα 24 άτομα

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός απολογισμός της επιχείρησης ήταν η σύλληψη  24 ατόμων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης και λοιπών εμπλεκόμενων, ηλικίας από 20 έως 71 ετών.

Από σπίτι – στρατηγείο η διακίνηση 

Η διάθεση των ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη), πραγματοποιούνταν κυρίως από σπίτι, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στα μέλη της οργάνωσης να έχουν τον πλήρη οπτικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, λόγω υψομετρικής διαφοράς, και να ενημερώνουν τα υπόλοιπα μέλη για τυχόν προσέγγιση του σημείου από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κατασχέσεις που έγιναν 

Στις κατ’ οίκον έρευνες, στα τέλη Ιουνίου,  είχαν βρεθεί  και κατασχεθεί:

  • 847,2 γραμμάρια ηρωίνης,
  • 486,2 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 10.762 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 1.113 ναρκωτικά δισκία,
  • τέσσερα πιστολιά και περίστροφο,
  • δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,
  • τρεις κυνηγητικές καραμπίνες,
  • δυο αεροβόλα όπλα και άλλα αντικείμενα.

Διαβάστε ακόμα:

Τρόμος από συμμορία – Δε δίσταζαν να «ρίξουν» ξύλο

«Πλημμύριζαν» τη Μύκονο με κοκαΐνη – Μπαράζ συλλήψεων

Οδηγός διαδικτυακής… επιβίωσης στις διακοπές – Τι να προσέξετε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις