Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δικαιώθηκε ο αγρότης – Πήρε πίσω τα λεφτά που του κατέσχεσαν
ΕΛΛΑΔΑ

Δικαιώθηκε ο αγρότης – Πήρε πίσω τα λεφτά που του κατέσχεσαν

Μόλις 600 ευρώ είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό ο αγρότη από την Κρήτη και όμως η τράπεζα του τα κατέσχεσε, εξαιτίας οφειλών που είχε σε ένα καταναλωτικό δάνειο. Ωστόσο, το δικαστήριο είχε άλλη άποψη καθώς έκρινε παράνομη την συγκεκριμένη κατάσχεση και έδωσε εντολή στην τράπεζα να του επιστρέψει τα χρήματα. Μητέρα ανάπηρου παιδιού το πρώτο […]

Μόλις 600 ευρώ είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό ο αγρότη από την Κρήτη και όμως η τράπεζα του τα κατέσχεσε, εξαιτίας οφειλών που είχε σε ένα καταναλωτικό δάνειο.

Ωστόσο, το δικαστήριο είχε άλλη άποψη καθώς έκρινε παράνομη την συγκεκριμένη κατάσχεση και έδωσε εντολή στην τράπεζα να του επιστρέψει τα χρήματα.

Μητέρα ανάπηρου παιδιού το πρώτο θύμα κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο αγρότης προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Χανίων το οποίο εξετάζοντας την υπόθεση εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αποφάσισε την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων της τράπεζας και την επιστροφή του ποσού των 600 ευρώ στον δανειολήπτη.

Πιο συγκεκριμένα με προσωρινή διαταγή το Ειρηνοδικείο των Χανίων, διέταξε:

1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.

2) Αναστέλλει, όλα τα καταδιωκτικά μέτρα εκ μέρους των πιστωτών  σε βάρος του αιτούντος

Νεκρός αγρότης- Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

3) Διατηρεί ,την πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας του αιτούντος

4) Ορίζει “μηδενικές καταβολές” προς την εν λόγω πιστώτρια 27-06-2018

Τέλος, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους και επιθυμούν ρύθμιση, εξωδικαστικά ή με τον ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη -Σταθακη) να επικοινωνήσουν με την Ένωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις