Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέο σκάνδαλο για τον Μακρόν – Απέλυσε συνεργάτη του (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σκάνδαλο για τον Μακρόν – Απέλυσε συνεργάτη του (vid)

Ένα νέο σκάνδαλο ταλαιπωρεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε βοήθησε στο να ταυτοποιηθεί ο άνδρας που χτυπούσε διαδηλωτές την Πρωτομαγιά, και αυτό δεν είναι άλλος από τον Αλεξάντρ Μπεναλά, ο υπεύθυνος για τις περιοδείες του Εμανουέλ Μακρόν. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατακεραύνωσαν την κυβέρνηση και τον Γάλλο […]

Ένα νέο σκάνδαλο ταλαιπωρεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε βοήθησε στο να ταυτοποιηθεί ο άνδρας που χτυπούσε διαδηλωτές την Πρωτομαγιά, και αυτό δεν είναι άλλος από τον Αλεξάντρ Μπεναλά, ο υπεύθυνος για τις περιοδείες του Εμανουέλ Μακρόν.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατακεραύνωσαν την κυβέρνηση και τον Γάλλο πρόεδρο και καταδίκασαν την πράξη.

Ο Μακρόν θέλει και πισίνα στην βραχονησίδα (pics)

Όπως φαίνεται από το βίντεο, ο στενός συνεργάτης του Μακρόν Αλεξάντρ Μπεναλά ντυμένος με κράνος και γιλέκο της αστυνομίας, παρότι δεν είναι αστυνομικός, χτυπάει έναν διαδηλωτή που βρίσκεται ήδη στο έδαφος.

Όταν το θέμα έγινε γνωστό, ο Μπεναλά τιμωρήθηκε με απομάκρυνση από την υπηρεσία για 15 ημέρες, γεγονός που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις για την ποινή-χάδι. Η εισαγγελία Παρισιού αναγκάστηκε το πρωί της Πέμπτης να ανοίξει έρευνα εις βάρος του.

Σάλος με τα πολύτιμα σερβίτσια του Μακρόν

Από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος έγιναν προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι. Ο υφυπουργός Julien Denormandie προσπάθησε να δικαιολογήσει τα πράγματα λέγοντας ότι ο ένοχος έχει ήδη τιμωρηθεί και χαρακτήρισε την πράξη του «απαράδεκτη».

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας, Bruno Roger-Petit, πρόσθεσε ότι ο Αλεξάντρ Μπεναλά απολύθηκε από το προεδρικό μέγαρο και πήρε πρόστιμο.

Με το… pantoufle στο χέρι η Μπριζίτ, για τα καμώματα του Μακρόν

«Πρόκειται για την βαρύτερη τιμωρία που επιβλήθηκε ποτέ σε εργαζόμενο στο προεδρικό μέγαρο», σημείωσε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν αναφέρθηκε στο θέμα, αλλά την 1η Μαΐου είχε αντιδράσει έντονα στο ξύλο που έριξαν τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις