Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Κωλοτούμπα” Ζάεφ μετά τη “θύελλα” – Ζαχάροβα: “Δεν βοηθάει η συμφωνία”
ΚΟΣΜΟΣ

“Κωλοτούμπα” Ζάεφ μετά τη “θύελλα” – Ζαχάροβα: “Δεν βοηθάει η συμφωνία”

Μετά τον σάλο που προκάλεσε ο Ζόραν Ζάεφ με όσα είπε σχετικά με τη δράση Ελλήνων επιχειρηματιών φιλικά προσκείμενους στη Ρωσία, επιχειρείται «μάζεμα». Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διευκρίνισε ότι τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News προέρχονταν από ανεπίσημες μαρτυρίες και σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να σταλούν έγγραφα στην Αθήνα. Ο Ζάεφ […]

Μετά τον σάλο που προκάλεσε ο Ζόραν Ζάεφ με όσα είπε σχετικά με τη δράση Ελλήνων επιχειρηματιών φιλικά προσκείμενους στη Ρωσία, επιχειρείται «μάζεμα».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διευκρίνισε ότι τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News προέρχονταν από ανεπίσημες μαρτυρίες και σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να σταλούν έγγραφα στην Αθήνα.

Ο Ζάεφ υποστήριξε αυτή τη φορά ότι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που ανέφεραν πως υπήρξε χρηματοδότηση από Έλληνες επιχειρηματίες για την υποκίνηση διαμαρτυριών στην ΠΓΔΜ, δεν έχουν καταγραφεί και είναι από συνομιλίες με την αστυνομία.

Σκοπιανό: «Δουλεύουν» τον Έλληνα με υπογραφές «φαντάσματα» – Πόσοι ακόμη θα διαψεύσουν;

«Αυτές οι δηλώσεις έγιναν από ανθρώπους μετά τις επιθέσεις σε αστυνομικούς έξω από το κοινοβούλιο. Αναφέρθηκαν σε αυτές προκειμένου να στείλω το μήνυμα ότι πρέπει να οικοδομηθεί η φιλία και όχι να δημιουργηθεί πεδίο εχθρότητας», δήλωσε ο Ζάεφ.

«Η “Μακεδονία” έχει δείξει ήδη το παράδειγμα της δημιουργίας καλών σχέσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρωσίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Βαριές αιχμές Ζαχαριάδη για συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια

Υπενθυμίζεται πως ο Ζάεφ σε συνέντευξή που έδωσε στο Buzzfeed είχε πει πως έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά στη Ρωσία «πληρώνουν από 13.000 έως 21.000 ευρώ» σε πολίτες της πΓΔΜ για να προκαλέσουν «βίαια επεισόδια πριν το δημοψήφισμα».

Το σχόλιο της Ζαχάροβα

Νωρίτερα, η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν βοηθάει στη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων. Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ απάντησε και στις καταγγελίες του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, περί επιχειρηματιών που χρηματίζουν πολίτες της ΠΓΔΜ για να προκαλούν επεισόδια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Γκαμπαερίδης «σπάει» τη σιωπή του: Συνέχεια του show Σκριπάλ οι απελάσεις Ρώσων

«Πρόκειται για αβάσιμες καταγγελίες που στόχο έχουν να πυροδοτήσουν την αντιρωσική υστερία. Προφανώς, ξανά, δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν αυτές τις καταγγελίες«, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στον ιστότοπο Buzzfeed, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατήγγειλε πως ότι η κυβέρνησή του έλαβε πολλαπλές αναφορές ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Θρίλερ για αγρίους: Επιχειρηματίες, χρηματισμοί και μηνύσεις με φόντο τη Μακεδονία

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος είναι πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος μια εν εξελίξει έρευνα καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις