Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Τσίπρας τους «έσυρε» στα δικαστήρια αλλά έχασε τη δίκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας τους «έσυρε» στα δικαστήρια αλλά έχασε τη δίκη

Απαλλάχθηκαν τελικά οι 18 αστυνομικοί των ΜΑΤ από τις κατηγορίες που προέκυπταν από την μήνυση που είχε ασκήσει ο Αλέξης Τσίπρας το 2011 για ακραία αστυνομική βία. Την 1η Ιουλίου 2011, τρία εικοσιτετράωρα μετά τα γενικευμένα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο πρόεδρος […]

Απαλλάχθηκαν τελικά οι 18 αστυνομικοί των ΜΑΤ από τις κατηγορίες που προέκυπταν από την μήνυση που είχε ασκήσει ο Αλέξης Τσίπρας το 2011 για ακραία αστυνομική βία.

Την 1η Ιουλίου 2011, τρία εικοσιτετράωρα μετά τα γενικευμένα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Άδωνις για το ατύχημα της συζύγου του: «Λυπάμαι για την κακία»

Την αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε υποβάλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πληρεξούσια, τότε, δικηγόρος του σημερινού πρωθυπουργού.

Στη μήνυση ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την «εγκληματική» συμπεριφορά των αστυνομικών και κατηγορούσε τους άνδρες των ΜΑΤ για παράβαση καθήκοντος και πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών σε διαδηλωτές.

Άφθονο δηλητήριο για τα γένια του Κυριάκου και την Ευγενία

«Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουλίου 2011, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους οργάνων της πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Τζανακόπουλος: Φοροελαφρύνσεις, επιδόματα και… πολλά άλλα (vid)

Στρεφόταν μάλιστα κατά της ηγεσίας του σώματος με το επιχείρημα ότι «η τόσο εκτεταμένη εγκληματική συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων δεν μπορεί να διαλανθάνει της προσοχής των ιεραρχικών τους προϊσταμένων, αλλά αντίθετα είναι βέβαιο ότι εκδηλώνεται με την εντολή και την ανοχή τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις