Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κινδυνεύουν με φυλάκιση οι Κούκλατζης – Μητρετώδης, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα
ΕΛΛΑΔΑ

Κινδυνεύουν με φυλάκιση οι Κούκλατζης – Μητρετώδης, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα

Το πέμπτο κατά σειρά «όχι» από την Τουρκία, στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, φουντώνει την αγωνία για την τύχη τους. Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, κρατούνται από την 2η του Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Αγγελος Μητρετώδης κατέθεσε ότι «Δεν είχα την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος», ενώ ο […]

Το πέμπτο κατά σειρά «όχι» από την Τουρκία, στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, φουντώνει την αγωνία για την τύχη τους.

Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, κρατούνται από την 2η του Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Αγγελος Μητρετώδης κατέθεσε ότι «Δεν είχα την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος», ενώ ο Δημήτρης Κούκλατζης τόνισε:  «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προβληματισμό προκαλεί  η αναφορά του Τούρκου εισαγγελέα ότι υπάρχει «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

Ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ακόμη ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δυο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Τι νέο σκαρφίστηκε η Τουρκία για τους «2» (vid)

Μάλιστα, έθεσε το θέμα «της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας», και όπως είπε «υπάρχουν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους», παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά κάνει προσπάθειες για δήλωση μόνιμης κατοικίας των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία.

Σήμερα αίρεται το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία που τυπικά σημαίνει ότι όσοι βρίσκονται στη φυλακή χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν μπορούν να κρατούνται. Αυτό είναι καλό αντικειμενικά, όμως μιλάμε για την Τουρκία…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις