Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Μέγας Αλέξανδρος, Έλληνας ή Μακεδόνας;»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μέγας Αλέξανδρος, Έλληνας ή Μακεδόνας;»

Άρθρο με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος, Έλληνας ή Μακεδόνας» φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Posta. Τούρκος αρθρογράφος αναφέρεται στη συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα κάνοντας λόγο για «πραγματιστές πολιτικούς» και στέκεται στις τουρκικές επενδύσεις στη χώρα. Στο άρθρο του, ο δημοσιογράφος Oral Çalışlar περιγράφει την περιήγησή του στην πΓΔΜ και στην πρωτεύουσα, Σκόπια, με αναφορές […]

Άρθρο με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος, Έλληνας ή Μακεδόνας» φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Posta.

Τούρκος αρθρογράφος αναφέρεται στη συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα κάνοντας λόγο για «πραγματιστές πολιτικούς» και στέκεται στις τουρκικές επενδύσεις στη χώρα.

Στο άρθρο του, ο δημοσιογράφος Oral Çalışlar περιγράφει την περιήγησή του στην πΓΔΜ και στην πρωτεύουσα, Σκόπια, με αναφορές στη συμφωνία για την ονομασία που επετεύχθη με την Ελλάδα.

Ανθελληνικό παραλήρημα στην Κομοτηνή, μπροστά σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Τονίζοντας ότι λόγω της δράσης εθνικιστών και από τις δύο πλευρές, οι σχέσεις Ελλάδας-πΓΜΔ ήταν τεταμένες, ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει «πραγματιστές» τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ καθώς όπως λέει «παρά τον εθνικιστικό φανατισμό», οι δύο ηγέτες κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τον συμβιβασμό.

Έχοντας επισημαίνει ότι η βουλή επικύρωσε τη συμφωνία με την Ελλάδα παρά το βέτο του προέδρου της χώρας, ο αρθρογράφος προσθέτει: «Η γη του Μέγα Αλέξανδρου, μετά από εκατοντάδες χρόνια είναι ένα θέμα ιστορικά αμφιλεγόμενο. Ποιος είναι “αληθινά” Μακεδόνας; Είναι η Ελλάδα ή η Μακεδονία;»

Ο Çalışlar στέκεται ακόμη στο τουρκικό στοιχείο στην πΓΔΜ τονίζοντας τις «βαθιές σχέσεις» με την Άγκυρα, όπως επίσης και τις τουρκικές επενδύσεις που γίνονται στη χώρα. Βρέθηκε άλλωστε, όπως γράφει στη χώρα, κατόπιν πρόσκλησης της τράπεζας Halkbank («Τράπεζα του Λαού»).

Χαρά σε πΓΔΜ και Αλβανία – Για την ένταξή τους στην ΕΕ

Η ίδια τράπεζα ανοίγει 40 υποκαταστήματα στην πΓΔΜ αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς που ελέγχει. Ο Çalışlar αναφέρεται και σε άλλες τουρκικές επενδύσεις που γίνονται στα Σκόπια, όπως την κατασκευή του ξενοδοχείου Χίλτον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις