Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δήλωση «βόμβα» από τον Ζάεφ – Καταγγέλει εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών
ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση «βόμβα» από τον Ζάεφ – Καταγγέλει εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο Ζόραν Ζάεφ ο οποίος κάνει λόγο για «εμπλοκή» Ελλήνων επιχειρηματιών στο δημοψήφισμα. Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έλαβε πολλαπλές αναφορές ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της πΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια […]

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο Ζόραν Ζάεφ ο οποίος κάνει λόγο για «εμπλοκή» Ελλήνων επιχειρηματιών στο δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έλαβε πολλαπλές αναφορές ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της πΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Πανηγύρια για το ΝΑΤΟ στα Σκόπια: Η «Μακεδονία» γιορτάζει (pics-vid)

Υπενθυμίζεται πως το δημοψήφισμα για την ονομασία θα καθορίσει εάν η χώρα θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζάεφ έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Ζάεφ δήλωσε ότι σε ιδιωτικές συζητήσεις ζήτησε βοήθεια με το δημοψήφισμα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σκοπιανό: Στην Αλεξανδρούπολη η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος είναι πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος μια εν εξελίξει έρευνα καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Δήλωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

«Ρωγμές» στις ελληνορωσικές σχέσεις – «Θα σας απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα» (vid)

«Οι Ρώσοι αντιπρόσωποι που ήταν εδώ, καθώς και άλλοι από τη Μόσχα, δεν κρύβουν ότι είναι κατά της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζάεφ. «Ένα μέρος αυτών συνδέονται με μέσα ενημέρωσης, ένα μέρος …ενθαρρύνει τους νέους να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το κοινοβούλιο, να επιτεθούν σε αστυνομικούς… Είναι προφανέστατο». Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του BuzzFeed News για κάποιο σχόλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις