Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Προεκλογική “έκπληξη” στα ανασφάλιστα οχήματα
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προεκλογική “έκπληξη” στα ανασφάλιστα οχήματα

Σε άκρως προεκλογικό κλίμα η κυβέρνηση. Κάτι που αποδεικνύεται από αποφάσεις του κρατικού μηχανισμού, που όμως δεν γίνονται πολύ γνωστές. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ενώ οι διασταυρώσεις έφεραν τα πρώτα πρόστιμα, η δεύτερη φάση δείχνει να παγώνει από την Κυβέρνηση ενόψει εκλογών αποκαλύπτει το NewsAuto.gr. […]

Σε άκρως προεκλογικό κλίμα η κυβέρνηση. Κάτι που αποδεικνύεται από αποφάσεις του κρατικού μηχανισμού, που όμως δεν γίνονται πολύ γνωστές.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Ενώ οι διασταυρώσεις έφεραν τα πρώτα πρόστιμα, η δεύτερη φάση δείχνει να παγώνει από την Κυβέρνηση ενόψει εκλογών αποκαλύπτει το NewsAuto.gr.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο νόμος αναφέρει ρητά ότι εφόσον ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος δεν ανταποκριθεί σε προειδοποιήσεις και πρόστιμα και επιμένει να μην το ασφαλίζει, μετά από δύο μήνες χάριτος από την τελευταία διασταύρωση, τα στοιχεία του μεταβιβάζονται από την ΑΑΔΕ στο αστυνομικό τμήμα που ανήκει, οπού και τα όργανα επισκέπτονται το σπίτι του με εντολή την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και τις πινακίδες του.

Ριζικές αλλαγές στη μέτρηση κατανάλωσης και ρύπων

Για να σταματήσει λοιπόν η αναστάτωση των περίπου 500.000 κατόχων των ανασφάλιστων αυτοκινήτων -που επιμένουν να μην τα ασφαλίζουν και μετά τις προειδοποιήσεις-  η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με εγκύκλιο της, αντικαθιστά τη δίμηνη διορία σε εξάμηνη, δίνοντας ανάσα των κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων για μισό χρόνο.

Χαρακτηριστικά η ΠΟΛ αναφέρει: «Στο πρώτο εδάφιο του άρθρο 6 της Απόφασης Αν. Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1033/2016, αντικαθίσταται η λέξη «διμήνου», με τη λέξη «εξαμήνου».»

Αναμένουμε να δούμε πως η Υφυπουργός και η Κυβέρνηση, θα κάνουν τους υπόλοιπους 5.500.000 κατόχων ασφαλισμένων αυτοκινήτων να νιώσουν την ανάλογη ασφάλεια που νιώθουν σήμερα αυτοί που δεν τα ασφαλίσουν, καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις