Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αϊτή: Μετά τους νεκρούς, ήρθε η παραίτηση του πρωθυπουργού
ΚΟΣΜΟΣ

Αϊτή: Μετά τους νεκρούς, ήρθε η παραίτηση του πρωθυπουργού

Χάος επικρατεί στην Αϊτή, την φτωχότερη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο. Το σχέδιο για αυξήσεις στα καύσιμα, προκάλεσε τον θάνατο ανθρώπων αλλά και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος Ζοβενέλ Μοΐζ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο πρωθυπουργός Τζακ Γκι Λαφοντάν υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή. Η παραίτηση υπεβλήθη ενώ βρισκόταν […]

Χάος επικρατεί στην Αϊτή, την φτωχότερη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο. Το σχέδιο για αυξήσεις στα καύσιμα, προκάλεσε τον θάνατο ανθρώπων αλλά και την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος Ζοβενέλ Μοΐζ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο πρωθυπουργός Τζακ Γκι Λαφοντάν υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή.

Η παραίτηση υπεβλήθη ενώ βρισκόταν αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να χάσει την εξουσία σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κάτω βουλή του Κοινοβουλίου της χώρας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν σε βίαιες διαδηλώσεις αναφορικά με το σχέδιο αύξησης των τιμών των καυσίμων κατά έως και 50%.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, λεηλάτησαν καταστήματα και πυρπόλησαν οχήματα στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς εναντίον του σχεδίου, το οποίο αργότερα ο Λαφοντάν εγκατέλειψε.

Δύο χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα – Η «ευκαιρία» του Ερντογάν (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις