Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πανηγύρια για το ΝΑΤΟ στα Σκόπια: Η “Μακεδονία” γιορτάζει (pics-vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πανηγύρια για το ΝΑΤΟ στα Σκόπια: Η “Μακεδονία” γιορτάζει (pics-vid)

Χοροί, τραγούδια και πάρα πολλές selfie στα Σκόπια για την έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων στο ΝΑΤΟ. Μέσα σε όλα αυτά, η «Μακεδονία» ακουγόταν κάθε τρεις και λίγο. «Η “Μακεδονία” είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της “Μακεδονίας”. Ας σταματήσουμε τα […]

Χοροί, τραγούδια και πάρα πολλές selfie στα Σκόπια για την έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων στο ΝΑΤΟ. Μέσα σε όλα αυτά, η «Μακεδονία» ακουγόταν κάθε τρεις και λίγο.

«Η “Μακεδονία” είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της “Μακεδονίας”. Ας σταματήσουμε τα μίση» κατέληξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σκοπιανό: Στην Αλεξανδρούπολη η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε 15 πόλεις, όπου η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ έστησε τη «φιέστα», με αφορμή τα όσα αποφασίστηκαν αυτή την εβδομάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, για ενταξιακές συζητήσεις μετά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεκάδες μουσικοί ανέβηκαν στη σκηνή και διασκέδασαν τους πολίτες,

«Η “Μακεδονία” δεν χρειάζεται γιορτές αλλά μία απολογία από την κυβέρνηση για τη συνθηκολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.

Ο Ζάεφ όμως έχει άλλη γνώμη.

«Η “Μακεδονία” έχει λόγο να γιορτάζει. Είχαμε μεγάλα γεγονότα. Πετύχαμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους μας, τα κοινά μας όνειρα και τις ελπίδες μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, από την πόλη Μπίτολα όπου μετείχε στη φιέστα, ενώ συμπλήρωσε ότι οι συναυλίες του Σαββάτου είναι μια πρόσκληση ενότητας, παρά τις πολιτικές διαφορές που υπάρχουν.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δημοσίευσε στον λογαριασμό του άφθονες φωτογραφίες από τη φιέστα, ποζάροντας και για selfie, όπως έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

https://twitter.com/MFA_Macedonia/status/1018231887477735430

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις