Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Νταλάρας – Μαχαιρίτσας σε μια μαγική συναυλία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νταλάρας – Μαχαιρίτσας σε μια μαγική συναυλία

Με μεγαλή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας Μυκόνου στα πλαίσια του 1 ου Mykonos Art Festival. Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, διατηρώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών και το επίπεδο του Φεστιβάλ στο υψηλότερο επίπεδο. «Μάρκος ο δάσκαλος μας», […]

Με μεγαλή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας Μυκόνου στα πλαίσια του 1 ου Mykonos Art Festival.

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, διατηρώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών και το επίπεδο του Φεστιβάλ στο υψηλότερο επίπεδο.

«Μάρκος ο δάσκαλος μας», στο Σταύρος Νιάρχος

Το Mykonos Art Festival αποτελεί δημιούργημα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυκόνου, Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης», με σκοπό τη δημιουργία μιας ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, αντάξιας του ονόματος, της ιδιαιτερότητας και της ξεχωριστής θέσης που κατέχει η Μύκονος ως διεθνής προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη.

Φιλοδοξία του Φεστιβάλ αποτελεί ο επαναπροσδιορισμός του κοσμοπολίτικου προορισμού, ως σημαντικού κέντρου τεχνών και πολιτισμού, ως τόπου αναφοράς του εστετισμού και της avant-garde διανόησης. Περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του σειρά από συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές
παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις, το Mykonos Art Festival φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα διεθνές φεστιβάλ τεχνών, το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης, με την πολιτιστική κληρονομιά της ουτοπίας της Δήλου και την ιδιόμορφη παράδοση και τον πολιτισμό της Μυκόνου.

To «Ο Διάβολος Φοράει Prada» γίνεται μιούζικαλ

Και εν τέλει, να αποτελέσει ένα επιπλέον, διαφορετικό, κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς την Μύκονο, αντάξιο της ταυτότητάς της.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης τέχνης εστιάζοντας στη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες. Απευθύνεται τόσο στους κατοίκους του νησιού καθώς και σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες και καλύπτει όσο το δυνατόν ευρύτερο ηλικιακά κοινό. Το Φεστιβάλ Μυκόνου συνεργάζεται με τους σημαντικότερους εθνικούς πολιτιστικούς φορείς: το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις