Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πότε «βλέπει» εκλογές η Ντόρα Μπακογιάννη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε «βλέπει» εκλογές η Ντόρα Μπακογιάννη

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα δρώμενα της Ελλάδας, η Ντόρα Μπακογιάννη «βλέπει» εθνικές εκλογές πριν από τον Μάιο. Όπως φανερώνει σε συνέντευξή της στη «ΒτΚ», η τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψήφισε την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση όχι για να ενισχύσει την κουλτούρα των συνεργασιών, όπως λέει, αλλά γιατί «στην πραγματικότητα θέλει […]

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα δρώμενα της Ελλάδας, η Ντόρα Μπακογιάννη «βλέπει» εθνικές εκλογές πριν από τον Μάιο.

Όπως φανερώνει σε συνέντευξή της στη «ΒτΚ», η τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψήφισε την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση όχι για να ενισχύσει την κουλτούρα των συνεργασιών, όπως λέει, αλλά γιατί «στην πραγματικότητα θέλει να επιβάλει την κουλτούρα του χάους».

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ – Για τα δάνεια των αδελφών Τσίπρα

Όσον αφορά στην ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών συμπεραίνει ότι «η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και πιστεύει ότι με τέτοια τερτίπια θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες. Ας μην έχει και σε αυτό αυταπάτες. Όσες κάλπες και αν στήσει, όποτε και αν τις στήσει, οι πολίτες θα της δείξουν την πόρτα της εξόδου»

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «κωμικοτραγική» την εικόνα που παρουσίασε η χώρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου από τη μία ο πρωθυπουργός υπερασπιζόταν τη Συμφωνία, και από την άλλη ο υπουργός Άμυνας έλεγε ότι η Συμφωνία δεν θα περάσει από τη Βουλή.

Νέα δημοσκόπηση: Ξεκάθαρη πρωτιά για τη ΝΔ, πέφτουν κι άλλο οι ΑΝΕΛ

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, για να καλύψει αυτή τη φαρσοκωμωδία, και κυρίως την αναμενόμενη πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην κυβέρνηση των Σκοπίων για να αρχίσει τις ενταξιακές συζητήσεις, επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο εθνικολαϊκισμού», τονίζει.

Και προσθέτει: «Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις τους για απελευθέρωση των 2 αξιωματικών μας, όμως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή επέλεξαν για άλλη μια φορά τη λογική του διχασμού, για να καλύψουν την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις