Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ψυγείο VS Καύσωνας: Έξι μυστικά για να μην καταστραφεί
PLUS

Ψυγείο VS Καύσωνας: Έξι μυστικά για να μην καταστραφεί

Το καλοκαίρι, το ψυγείο χρειάζεται πολύ περισσότερο τη βοήθειά σου. Δες τι μπορείς να κάνεις, για να σώσεις την πραγματικά θαυματουργή συσκευή όταν κάνει ανυπόφορη ζέστη. Κράτα το καθαρό Επειδή είναι ηλεκτρική συσκευή, θέλει πολλή προσοχή με σφουγγάρια και νερά γι αυτό μην βρέξεις οποιοδήποτε σημείο έχει εκτεθειμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα. Ξεσκόνισε ή χρησιμοποίησε ηλεκτρική σκούπα […]

Το καλοκαίρι, το ψυγείο χρειάζεται πολύ περισσότερο τη βοήθειά σου. Δες τι μπορείς να κάνεις, για να σώσεις την πραγματικά θαυματουργή συσκευή όταν κάνει ανυπόφορη ζέστη.

Κράτα το καθαρό

Επειδή είναι ηλεκτρική συσκευή, θέλει πολλή προσοχή με σφουγγάρια και νερά γι αυτό μην βρέξεις οποιοδήποτε σημείο έχει εκτεθειμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα. Ξεσκόνισε ή χρησιμοποίησε ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκι για να μαζέψεις όλα τα κουβαράκια σκόνης που θα χουν μαζευτεί σε διάφορα σημεία πίσω.

Κράτα το λίγα εκατοστά μακριά από τον τοίχο

Το ψυγείο σου έτσι κι αλλιώς δημιουργεί θερμότητα από τη λειτουργία του, οπότε αν είναι κολλημένο στον τοίχο, θα έχει πρόβλημα. Εάν σου το επιτρέπει ο χώρος σου, απομάκρυνε το ψυγείο λίγα εκατοστά από τον τοίχο, έτσι ώστε να ανακυκλώνεται ο αέρας στο πίσω μέρος του.

Μυρίζει το ψυγείο σου; Όχι πια, με αυτά τα μικρά tips

Γέμισέ το

Όσο περισσότερα πράγματα βρίσκονται μέσα στο ψυγείο, τόσο πιο αποτελεσματικά λειτουργεί. Μπορείς να γεμίζεις μπουκάλια ή κανάτες με νερό και να τις τοποθετείς στα κενά ράφια του ψυγείου.

Μην ανοιγοκλείνεις την πόρτα

Κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα, ανεβαίνει η θερμοκρασία και το ψυγείο πασχίζει να την ξανακατεβάσει. Άνοιγε την πόρτα μόνον όταν χρειάζεσαι κάτι και φυσικά, μην την αφήνεις ανοιχτή για να κάνεις κάτι άλλο μέσα στην κουζίνα.

Άσε το φαγητό να κρυώσει, πριν το βάλεις στο ψυγείο

Το ζεστό φαγητό ανεβάζει τη θερμοκρασία μέσα στο ψυγείο και εκείνο εργάζεται διπλά για να την ξαναρίξει. Επιπλέον, δε θες μια πηγή ζέστης δίπλα στις κρύες τροφές. Κάνε λίγη υπομονή και άσε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλεις ψυγείο.

Τι να κάνεις στην ψωμιέρα, για να μην χαλάσει το ψωμάκι σου

Κράτα την υγρασία σε χαμηλά επίπεδα

Όταν αφήνουμε ακάλυπτες τροφές στα ράφια, ανεβαίνουν τα επίπεδα υγρασίας στο ψυγείο και η ψύχρανση του αέρα γίνεται πιο δύσκολη. Βάζε τα λαχανικά και τα φρούτα στο ειδικό συρτάρι, ώστε να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά. Φύλα τις τροφές μέσα σε καλά κλεισμένα τάπερ, αεροστεγή σακουλάκια ή καλυμμένες με διάφανη μεμβράνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις