Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Προκαλεί ο Ακιντζί – «Νόμιμη» η τουρκική εισβολή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προκαλεί ο Ακιντζί – «Νόμιμη» η τουρκική εισβολή

Προκλητική επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί διαβίβασε η τουρκική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η επιστολή, που ο Ακιντζί υπογράφει ως λεγόμενος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας και αποτελεί απάντηση στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης στις 25 Ιουνίου, […]

Προκλητική επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί διαβίβασε η τουρκική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η επιστολή, που ο Ακιντζί υπογράφει ως λεγόμενος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας και αποτελεί απάντηση στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης στις 25 Ιουνίου, 2018, με αφορμή την επικείμενη ανανέωση της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Κιλιτσντάρογλου: «Μολών λαβέ είπε ο Καμμένος; Τα ίδια έλεγε και η Κύπρος και την πήραμε»

Ο κατοχικός ηγέτης χαρακτηρίζει «νόμιμη» την τουρκική εισβολή, προσθέτοντας ότι η παρουσία της Τουρκίας στο νησί δεν πρέπει να θεωρείται ως έκφραση επιθετικότητας, αλλά ως μέσο πρόληψης βίας κατά των Τουρκοκυπρίων.

Την ίδια ώρα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας την επιστολή Ακιντζί δήλωσε πως «η ειρηνευτική διαδικασία και οι διαπραγματεύσεις αποσκοπούν στον τερματισμό της κατοχής από την Τουρκία, όπως προβλέπουν και αποφάσεις των ΗΕ».

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας η Κύπρος

Η παρουσία και η δραστηριότητα της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο όλα αυτά τα χρόνια «υπήρξε αποφασιστικός παράγοντας για τη σταθερότητα και την αποφυγή ανεπιθύμητων εξελίξεων», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

«Προσβλέπουμε στην ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης , η οποία είναι αναγκαία από την ώρα που υπάρχει κατοχή στην Κύπρο», δήλωσε ο κ. Προδρόμου και πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει σειρά διαβημάτων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις