Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Το «δράμα» του Άκη Τσοχατζόπουλου – Δεν φτάνει η σύνταξη
ΕΛΛΑΔΑ

Το «δράμα» του Άκη Τσοχατζόπουλου – Δεν φτάνει η σύνταξη

Δύσκολα τα πράγματα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος αναγκάζεται να ζήσει μόνο με τη σύνταξη του, η οποία αγγίζει τα 1.2000 ευρώ. Την αποκάλυψη για την σημερινή του οικονομική κατάσταση έκανε ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χρειάστηκε και πάλι να βρεθεί σε ανακριτικό γραφείο, προκειμένου να απολογηθεί για ένα ακόμη «δώρο» που […]

Δύσκολα τα πράγματα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος αναγκάζεται να ζήσει μόνο με τη σύνταξη του, η οποία αγγίζει τα 1.2000 ευρώ.

Την αποκάλυψη για την σημερινή του οικονομική κατάσταση έκανε ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χρειάστηκε και πάλι να βρεθεί σε ανακριτικό γραφείο, προκειμένου να απολογηθεί για ένα ακόμη «δώρο» που φέρεται να έλαβε κάτω από το τραπέζι.

Ο πρώην υπουργός πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου την περασμένη εβδομάδα και απολογήθηκε για το περιβόητο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ύψους 773.989,20 ελβετικών φράγκων (665,022.38 ευρώ).

Ελεύθερος ο Τσοχατζόπουλος για τη μίζα

Χρήματα που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, αποτελούν μέρος των εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR – M1 και στη συνέχεια τα «επένδυσε» σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής στην Ελβετία προκειμένου να τους προσδώσει νομιμοφάνεια.

«Βρίσκομαι σε άσχημη οικονομική κατάσταση εγώ και η οικογένειά μου, δεδομένου ότι εισπράττω μόνο τη σύνταξη του πολιτικού μηχανικού που ανέρχεται περίπου σε 1200 ευρώ» αναφέρει ο 79χρονος πρώην υπουργός.

Εκτός φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλος (pics+vid)

Στο υπόμνημά του στην ανακρίτρια το πρώην ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται, όμως, και στο «κόψιμο» της σύνταξης που θα έπρεπε να λαμβάνει ως βουλευτής – το 70% αυτής λαμβάνει ωστόσο ο ανήλικος γιος του – σε οφειλές του προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους 674.086 ευρώ αλλά και σε έξωσή του από το άλλοτε «στρατηγείο» του, το πολιτικό του γραφείου επί της οδού Κόμνα Τράκα στην Κυψέλη, λόγω χρεών του προς την εκμισθώτρια!

Μετά την απολογία του για την υπόθεση αυτή, ο 79χρονος πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου και χρηματική εγγύηση) και πλέον αναμένεται η απολογία της συζύγου του, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις