Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Περίσσεψε σφολιάτα ή φύλλο κρούστας; Οι πιο εύκολες λύσεις!
PLUS

Περίσσεψε σφολιάτα ή φύλλο κρούστας; Οι πιο εύκολες λύσεις!

Κάποιες φορές, επειδή η γέμιση σου βγήκε λίγη, κόβεις τη δόση στο μισό και ψήνεις μικρότερες πίτες. Ή απλώς τις θες με λιγότερα φύλλα. Κι αυτό που περισσεύει; Το πετάς; Όχι βέβαια. Μπορείς να κάνεις θαύματα με τη σφολιάτα και το φύλλο κρούστας που περισσεύει. Σπιτικό μιλφέιγ Εάν χρησιμοποίησες το ένα από τα δύο και σου περισσεύει το άλλο […]

Κάποιες φορές, επειδή η γέμιση σου βγήκε λίγη, κόβεις τη δόση στο μισό και ψήνεις μικρότερες πίτες.

Ή απλώς τις θες με λιγότερα φύλλα. Κι αυτό που περισσεύει; Το πετάς; Όχι βέβαια.

Μπορείς να κάνεις θαύματα με τη σφολιάτα και το φύλλο κρούστας που περισσεύει.

Σπιτικό μιλφέιγ

Εάν χρησιμοποίησες το ένα από τα δύο και σου περισσεύει το άλλο που ξεπάγωσες, θα έχεις το υλικό για τα πιο λαχταριστά, εύκολα μιλφέιγ που δοκίμασες ποτέ. Ακόμα και μισό φύλλο ή το 1/3 αρκεί! Απλώς θα κόψεις μικρότερες λωρίδες και άρα μικρότερα μιλφέιγ. Μπορείς να τα κάνεις έξτρα μικρά, δυο μπουκίτσες το καθένα! Μείωσε τη δόση της κρέμας Πατισερί και ψήσε την κομμένη σφολιάτα.

Σφολιατίνια τυριού

Τα σπιτικά σφολιατίνια τυριού είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξεις, όσο και να τα φας. Ιδανική επιλογή για τη σφολιάτα που περισσεύει, αφού γίνονται στο πι και φι. Κόβεις τη σφολιάτα σε λωρίδες, πασπαλίζεις με όποιο τριμμένο τυρί έχεις εύκαιρο και ο φούρνος κάνει όλη τη δουλειά.

Ατομικές τάρτες

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγα σοταρισμένα ή ωμά λαχανικά, τυριά, αλλαντικά, ωμό αυγό, leftover κοτόπουλο, κιμά ή ότι σου περισσεύει και να φτιάξεις τις πιο φινετσάτες, φρεσκοψημένες τάρτες για brunch. Θες κάτι ακόμη πιο εύκολο; Κάνε γλυκιές τάρτες! Αρκούν ένα – δύο κομμάτια σφολιάτας, ένα λεπτοκομμένο φρούτο της αρεσκείας σου και λίγη ζάχαρη.

Palmiers

Τα πιο εύκολα, γρήγορα μπισκότα σφολιάτας. Λίγο περισσευούμενο φύλλο σφολιάτας χρειάζεται και 15 λεπτά απ’ το χρόνο σου! Μπορείς να κάνεις palmiers γλυκά με ζάχαρη, με σταφίδες και μέλι, με λευκή και μαύρη σοκολάτα, με κανέλα και μαύρη ζάχαρη. Ή palmiers αλμυρά με ζαμπόν και τυρί, βότανα ή ακόμα και με ένα αρωματικό πέστο.

Τραγανά, σιροπιασμένα κουρκουμπίνια 

Είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους και δε χρειάζεται να φτιάξεις ολόκληρη δόση. Εκείνη φτάνει για 80-100 κουρκουμπίνια! Ακόμα και 2, μόνο, φύλλα κρούστας να σου έχουν περισσέψει, μπορείς να τα ρολάρεις, να τα τηγανίσεις και να τα βουτήξεις σε λίγο leftover σιρόπι από γλυκό του κουταλιού.

Πανεύκολα αλμυρά ή γλυκά τσιπς

Κόψε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια, ράντισέ τα με ελαιόλαδο, πασπάλισέ τα με αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά (για αλμυρά τσιπς) ή με ζάχαρη και κανέλα (για γλυκά τσιπς) και άπλωσέ τα σε ταψιά με λαδόκολλα. Βάλε τα να ψηθούν στους 180oC για 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να είναι τραγανά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις