Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Sputnik: «Δάκτυλος» των ΗΠΑ η απέλαση των Ρώσων
ΚΟΣΜΟΣ

Sputnik: «Δάκτυλος» των ΗΠΑ η απέλαση των Ρώσων

Την ώρα που ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο ΥΠΕΞ, οι Ρώσοι βλέπουν αμερικανικό «δάκτυλο» πίσω από την απέλαση. Όπως μεταδίδει το Sputnik: «η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» προσθέτοντας πως η ελληνική πλευρά δεν δικαιολόγησε την απέλαση των διπλωματών. Εξελίξεις στη Μόσχα για τον […]

Την ώρα που ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο ΥΠΕΞ, οι Ρώσοι βλέπουν αμερικανικό «δάκτυλο» πίσω από την απέλαση.

Όπως μεταδίδει το Sputnik: «η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» προσθέτοντας πως η ελληνική πλευρά δεν δικαιολόγησε την απέλαση των διπλωματών.

Εξελίξεις στη Μόσχα για τον Έλληνα πρέσβη

«Θεωρούμε την ενέργεια απολύτως παράλογη, δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα από την ελληνική πλευρά, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεων μας και μπορεί να τις καταστρέψει», σημειώνει.

Το ρωσικό υπουργείο δήλωσε πως κάλεσε τον Ελληνα πρεσβευτή στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί για τις απελάσεις.

Κατρούγκαλος για Ρωσία: Παροδικό το επεισόδιο (vid)

Όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή», η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο, καθώς φέρεται να προέβησαν σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Να θυμίσουμε πως το Interfax, την Πέμπτη, ανέφερε πως «παγώνουν» οι συζητήσεις για τις προετοιμασία της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις