Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Όλα έτοιμα για το μεγάλο πάρτι στα Σκόπια – Γκρίνια για το κόστος
ΚΟΣΜΟΣ

Όλα έτοιμα για το μεγάλο πάρτι στα Σκόπια – Γκρίνια για το κόστος

Με πυρετώδεις ρυθμούς γίνονται οι προετοιμασίες στα Σκόπια για το μεγάλο πάρτι που θα στήσει αύριο, Σάββατο 14 Ιουλίου, ο Ζόραν Ζάεφ. Αφορμή για την μεγάλη αυτή γιορτή σε όλη τη χώρα στάθηκε η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ για την οποία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δεν έκρυψε την χαρά και ικανοποίηση του. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν […]

Με πυρετώδεις ρυθμούς γίνονται οι προετοιμασίες στα Σκόπια για το μεγάλο πάρτι που θα στήσει αύριο, Σάββατο 14 Ιουλίου, ο Ζόραν Ζάεφ.

Αφορμή για την μεγάλη αυτή γιορτή σε όλη τη χώρα στάθηκε η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ για την οποία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δεν έκρυψε την χαρά και ικανοποίηση του.

Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν σε 15 πόλεις και θα συμμετάσχουν 40 καλλιτέχνες, ενώ στις περισσότερες πόλεις θα αρχίσουν στις 9 το βράδυ.

Ιστορική υπογραφή για τα Σκόπια – Στο ΝΑΤΟ και με τη «βούλα»

Την ίδια ώρα όμως έχει αρχίσει ήδη η γκρίνια στη γειτονική χώρα από την αντιπολίτευση για το κόστος των εκδηλώσεων, με τους αντίπαλους πολιτικούς να κατηγορούν την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι «ετοιμάζει γιορτή για μια διπλωματική ήττα, και το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ».

Ντιμιτρόφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα

«Σύντομα  θα καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες της γιορτής, θα ανακοινώσουμε δημόσια και διαφανώς όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων», δήλωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ο Μίλε Μποσνιακόφσκι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε στο πώς αποφασίστηκε σε ποιες πόλεις θα γίνει το πάρτι, ούτε στο πώς επιλέχθηκαν οι καλλιτέχνες.

Δεν κρατιέται ο Ζάεφ: Είμαι ευτυχισμένος για τη «Μακεδονία» – Πάρτι σε 15 πόλεις!

Οι πόλεις στις οποίες θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι οι εξής: Σκόπια, Μπίτολα, Στρούμιτσα, Στρούγκα, Αχρίδα, Βέλες, Γευγελή, Γκόστιβαρ, Καβάνταρτσι, Κίσεβο, Κοτσάνι, Κουμάνοβο, Πρίλεπ, Τέτοβο και Στιπ.

Η «τρελή» αντίδραση Ζάεφ όταν λαμβάνει την πρόσκληση του ΝΑΤΟ (vid)

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στις αυριανές εκδηλώσεις θα είναι οι Kiril Dzajkovski, «Archangel», Dejan Dex, Duke Bojadziev, Goran Khan, Ferus Mustafov, Slatkar, Beni Non Stop and Zlatko Origjanski, Eric Fox, Feki Feris, Areia, Kristina Arnaudova, «Nokaut», Adrian Gadzha, Vlado Janevski, Lepi Johnny, Baklava, Foltin, Lozano, Dani Dimitrovska, Elena Ristovska, DNA.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις