Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Ραβασάκι» στρατιωτικών στον Τσακαλώτο
ΕΛΛΑΔΑ

«Ραβασάκι» στρατιωτικών στον Τσακαλώτο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) έστειλε έγγραφο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφορικά με τις περικοπές στον τομέα της Άμυνας. Όπως τονίζει, είναι αντίθετη στις μειώσεις δαπανών που εξήγγειλε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών. Επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα, η ΠΟΕΣ αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι στα «ισοδύναμα» για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική […]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) έστειλε έγγραφο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφορικά με τις περικοπές στον τομέα της Άμυνας.

Όπως τονίζει, είναι αντίθετη στις μειώσεις δαπανών που εξήγγειλε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών. Επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα, η ΠΟΕΣ αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι στα «ισοδύναμα» για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική κρίση, «περιλαμβάνονται και περικοπές ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις μετακινήσεις του προσωπικού».

Διπλή ψυχρολουσία: Ισοδύναμα από Eurogroup – «Μπλόκο» από Γερμανία

«Η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Άμυνας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είμαστε βέβαιοι ότι, όπως και εμείς, έτσι και εσείς, θεωρείτε αυτονόητο ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μειώσεις, όταν μάλιστα το υπουργείο σας δεν έχει:

α) συμμορφωθεί πλήρως και ορθώς (κατά το υπολειπόμενο 50%) με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με τις περικοπές στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές

β) εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετακινήσεις του προσωπικού και

γ) καταβάλλει το επίδομα υπερωριακής απασχόλησης.

Συνταξιούχοι και εν ενεργεία Ένστολοι θα λάβουν αναδρομικά χιλιάδων ευρώ

Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν, εξακολουθούμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη και να παρέχουμε την αμέριστη στήριξή μας, ώστε να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, για να αποφευχθεί μία ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη εις βάρος του προσωπικού, το οποίο αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις