Αθήνα

°C

Τετάρτη

28

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σαρωτικοί έλεγχοι σε ταξί, δεκάδες οι παραβάσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι σε ταξί, δεκάδες οι παραβάσεις

Του Πέτρου Καρσιώτη Είναι σαφώς μειοψηφία στον κλάδο των επαγγελματιών ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, που τόσο έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά κάνουν κακό σε όλους. Το δείχνουν οι σαρωτικοί έλεγχοι, που έγιναν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Τροχαίας Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ομόνοια, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι σαφώς μειοψηφία στον κλάδο των επαγγελματιών ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, που τόσο έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά κάνουν κακό σε όλους.

Το δείχνουν οι σαρωτικοί έλεγχοι, που έγιναν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Τροχαίας Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ομόνοια, Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων, Σταθμό Λαρίσης, καθώς και σε σημεία με προορισμούς από και προς Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και Λιμένα Πειραιώς).

Ελέγχθηκαν, όπως ανακοινώθηκε,  συνολικά 148 οδηγοί ταξί και βεβαιώθηκαν συνολικά 47 πειθαρχικές παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας των ταξί.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις για επιλογή επιβατών, 12 παραβάσεις για παραβίαση σειράς σε καθορισμένο χώρο στάθμευσης (πιάτσα) ταξί, 9 παραβάσεις για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου σε αλλοδαπούς τουρίστες, μία παράβαση για άρνηση μίσθωσης.

Για τις παραβάσεις αυτές, ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ταξί για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις και αφαιρέθηκαν 22 άδειες κυκλοφορίας και ταυτάριθμα ζεύγη κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, 22 ειδικές άδειες οδήγησης ταξί.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, συνελήφθη επίσης  ένας οδηγός ταξί.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι, ο συγκεκριμένος οδηγός του ταξί είχε προβεί σε σκόπιμη επέμβαση στην ταμειακή μηχανή του οχήματος, με ειδική συνδεσμολογία και κρυφό διακόπτη (on-off), με τον οποίο μπλόκαρε την λειτουργία της, με συνέπεια την μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων, αν και το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Το τέρας του μπούλινγκ επέστρεψε, δείχνοντας το πιο αποκρουστικό του πρόσωπο
Διαρρήκτες… κλειδοκράτορες και αναρριχητές (pics)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις