Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ποιες καταθέσεις γλιτώνουν την κατάσχεση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες καταθέσεις γλιτώνουν την κατάσχεση

   Ποιες καταθέσεις γλιτώνουν την κατάσχεση Μισθοί, συντάξεις και βοηθήματα καταβαλλόμενα τακτικά από ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον έχουν κατατεθεί σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό μισθοδοσίας, ο οποίος έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, στην ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ. Κοινωνικά επιδόματα, επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ, επιδόματα τέκνων τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, που […]

  

Ποιες καταθέσεις γλιτώνουν την κατάσχεση

Μισθοί, συντάξεις και βοηθήματα καταβαλλόμενα τακτικά από ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον έχουν κατατεθεί σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό μισθοδοσίας, ο οποίος έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, στην ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ.

Κοινωνικά επιδόματα, επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ, επιδόματα τέκνων τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ.

Για να μην κατασχεθούν τα ποσά αυτά θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ και ο λογαριασμός στον οποίο έχουν κατατεθεί να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη στην ΑΑΔΕ ως «ο ένας και μοναδικός λογαριασμός για τον οποίο ισχύει ακατάσχετο όριο καταθέσεων μέχρι 1.250 ευρώ».

Οποιασδήποτε άλλης προέλευσης χρηματικό υπόλοιπο μέχρι 1.250 ευρώ υπάρχει σε τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ως ο «ένας και μοναδικός λογαριασμός για τον οποίο ισχύει ακατάσχετο όριο καταθέσεων μέχρι 1.250 ευρώ.

Ακατάσχετο είναι και το ποσό των 1.000 ευρώ της φορολοταρίας.

FAZ: Το πρόβλημα της Ελλάδας, δεν είναι το υψηλό χρέος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις