Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αργυρούπολη: Οι ανατριχιαστικές σημειώσεις του 15χρονου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργυρούπολη: Οι ανατριχιαστικές σημειώσεις του 15χρονου

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα, για την αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, τα όσα γράφει στο ημερολόγιό του αποκαλύπτουν το τι περνούσε ο μαθητής, αλλά και το δέσιμο με τους γονείς και τον αδερφό του. Ακόμα και λίγο πριν αυτοκτονήσει τους έγραψε «πατέρα, μητέρα αδερφέ […]

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα, για την αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, τα όσα γράφει στο ημερολόγιό του αποκαλύπτουν το τι περνούσε ο μαθητής, αλλά και το δέσιμο με τους γονείς και τον αδερφό του.

Ακόμα και λίγο πριν αυτοκτονήσει τους έγραψε «πατέρα, μητέρα αδερφέ μου, σας αγαπώ». Άλλη μέρα φαίνεται να είχε γράψει στο σημειωματάριο πως «έχω μαζί μου τον πατέρα μου, την μητέρα μου και τον αδερφό μου, δεν έχω όλους τους άλλους δεν έχω την κοινωνία». Αναφέρει επίσης πως ορισμένες φορές η ζωή του ήταν «κόλαση».

Όπως πάντα, ανοίγουν στόματα όταν είναι αργά – «Τον έβριζαν, τον χτυπούσαν» (vid)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρo πως ο 15χρονος έπεσε θύμα bullying, πράγμα που υποστηρίζουν μέσω δηλώσεών τους οι συμμαθητές του στα social media, ενώ το ίδιο φανερώνει και το σημείωμα που βρήκαν στο δωμάτιό του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, που εξέτασαν τις σημειώσεις του, είναι πως ο 15χρονος ήταν ένας άριστος μαθητής με ιδιαίτερες ανησυχίες, ο οποίος στο ημερολόγιο και στις σημειώσεις που κρατούσε τους τελευταίους τρεις μήνες κατέγραφε λεπτομερώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ένα από τα κείμενά του, όπου αναφέρεται στην «κοινωνική αδικία της ζωής», ο ίδιος έγραψε πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει, ενώ σε άλλα σημεία περιγράφει πως είναι καλά και σε άλλα πως δεν είναι.

Από το παιχνίδι στην πισίνα, στον θάνατο – «Του είπα να φύγουμε», λέει φίλη του 15χρονου (vid)

«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουμε πως στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου αναγράφονται προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα του αυτόχειρα, και όχι πρόσωπα με τα οποία τα συνδέει με bullying», επισημαίνουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει τους συγκεκριμένους μαθητές, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν με παρουσία παιδοψυχολόγων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 15χρονου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις