Ο Σκουρλέτης ανοίγει τον δρόμο για «τριπλές» κάλπες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σκουρλέτης ανοίγει τον δρόμο για «τριπλές» κάλπες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σε αποδοχή της τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο για τριπλές εκλογές – εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές – τον Μάιο προχώρησε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» στην Ολομέλεια της Βουλής και με εμφανή την αμηχανία του, έκανε δεκτή την τροπολογία των […]

11.07.2018 | 16:00

Σε αποδοχή της τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο για τριπλές εκλογές – εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές – τον Μάιο προχώρησε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» στην Ολομέλεια της Βουλής και με εμφανή την αμηχανία του, έκανε δεκτή την τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019.

Μαζί ευρωεκλογές και πρώτος γύρος αυτοδιοικητικών

«Θεωρώ ότι πράγματι η μετάβαση πρέπει να γίνει στο νέο καθεστώς με τον ομαλό τρόπο κατά συνέπεια θα γίνει αποδεκτή η τροπολογία των βουλευτών και θα πάμε όπως το γνωρίζαμε σε αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο».

Η αναφορά του κ.Σκουρλέτη προκάλεσε τα ειρωνικά και έντονα χειροκροτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τα οποία σχολίασε ο υπουργός. «Η κυβέρνηση σας ακούει κ. Βορίδη το είπατε και έγινε πράξη, δεν ξέρω αν είναι δίκιο πάντως έγινε πράξη. Χαίρομαι που ξεκινάει η συνεδρίαση με γέλια, θα γελάσουμε πάρα πολύ και σήμερα και αύριο μπροστά σε αυτή την πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα».

Μάλιστα ο κ.Σκουρλέτης έδωσε και μια δεύτερη ερμηνεία της μετάθεσης των εκλογών λέγοντας ότι αν γίνονταν τον Οκτώβριο του ’19 θα έπεφταν με τις εθνικές εκλογές που επίσης όπως είπε θα γίνουν τον Οκτώβριο του ’19.

Σε αναβρασμό η κυβέρνηση: Ανασχηματισμός και τετραπλές εκλογές;

«Από τη μία μας κατηγορούσατε ότι μεταθέτουμε τις εκλογές για τον Οκτώβριο του ’19 και από την άλλη λέγατε ότι όταν γίνετε κυβέρνηση θα καταργήσετε το νόμο της απλής αναλογικής που προβλέπει ο Κλεισθένης. Ε λοιπόν και οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του ’19».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης ότι κάνει δεκτή την τροπολογία επειδή προέκυψαν και ζητήματα συνταγματικότητας όσον αφορά την θητεία των υπαρχόντων δημάρχων και περιφερειαρχών με αποτέλεσμα από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας βουλευτές να ξεσπάσουν σε γέλια όταν είπε ότι δεν θέλει η κυβέρνηση να μπλέκει την δικαιοσύνη σε θέματα εκλογών.

Exit mobile version