Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Δικαστική Αστυνομία εξήγγειλε ο Κοντονής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Δικαστική Αστυνομία εξήγγειλε ο Κοντονής

Τη νομοθέτηση ενός Κώδικα που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη Τύπου. Η σειρά νομοθετημάτων θα αφορούν ευρύ φάσμα θεμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης, από την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας ως την θεσμοθέτηση για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα νομοσχέδια […]

Τη νομοθέτηση ενός Κώδικα που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη Τύπου.

Η σειρά νομοθετημάτων θα αφορούν ευρύ φάσμα θεμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης, από την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας ως την θεσμοθέτηση για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα νομοσχέδια που εξήγγειλε ο κ. Κοντονής, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας.

Ο Κοντονής εγκαινιάζει εκπαιδευτική αίθουσα σε… φυλακή

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, αρχικά αστυνομικοί θα συνδράμουν για τη στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας και στη συνέχεια θα υλοποιηθούν προσλήψεις προσωπικού, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί σε αυτό το στάδιο ο ακριβής αριθμός. Θα στελεχωθεί και με εξειδικευμένο προσωπικό, πραγματογνώμονες, κ.λπ. και θα είναι υπό την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών.

Πρώτος στόχος της Δικαστικής Αστυνομίας είναι η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που παραμένουν ανεκτέλεστες προκειμένου να εκκαθαριστούν και να εισπραχθούν έσοδα στα δημόσια ταμεία. Σε πρώτο στάδιο η Δικαστική Αστυνομία θα αναλάβει δράση σε Αθήνα και Πειραιά.

Έκθεση – καταπέλτης από την Κομισιόν για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Το δεύτερο νομοθετικό έργο, τα οποίο εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, είναι ο Δικονομικός Κώδικας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου της χώρας. Όπως είπε ο κ. Κοντονής με τον Δικονομικό Κώδικα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καλύπτεται το απαράδεκτο κενό που υπήρχε.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής εξήγγειλε και άλλα νομοσχέδια τα οποία σύντομα θα πάρουν το δρόμο προς τη Βουλή, όπως είναι για τον ευρωπαίο εισαγγελέα και για τα προσωπικά δεδομένα μετά τον πρόσφατο ευρωπαϊκό κανονισμό που τέθηκε σε εφαρμογή.

Άγριο ξέσπασμα Πολάκη κατά Μητσοτάκη και Δικαιοσύνης

Επίσης, μέσα σε αυτά τα νέα νομοσχέδια θα περιληφθούν διατάξεις για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, την παράδοση δύο δικαστικών αιθουσών στο κτίριο Κεράνης του Πειραιά, προκειμένου να επισπευτεί η εκδίκαση μεγάλων δικών, μεταξύ των οποίων και αυτή της Χρυσής Αυγής, τη στελέχωση με προσωπικό των φυλακών Δράμας, κ.λπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις