SOS: Οι 3 ερωτήσεις για να ξεχωρίσεις στη συνέντευξη

PLUS

SOS: Οι 3 ερωτήσεις για να ξεχωρίσεις στη συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αν ψάχνεις δουλειά, πρέπει να προσέχεις την κάθε σου κίνηση. Στη συνέντευξη, δεν κρίνεσαι μόνο εσύ κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς. Οφείλεις και ο ίδιος να τσεκάρεις το περιβάλλον, τους ανθρώπους απέναντί σου, αλλά και να μάθεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 3 ερωτήσεις που κάθε υποψήφιος πρέπει να […]

11.07.2018 | 11:05

Αν ψάχνεις δουλειά, πρέπει να προσέχεις την κάθε σου κίνηση.

Στη συνέντευξη, δεν κρίνεσαι μόνο εσύ κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς. Οφείλεις και ο ίδιος να τσεκάρεις το περιβάλλον, τους ανθρώπους απέναντί σου, αλλά και να μάθεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 3 ερωτήσεις που κάθε υποψήφιος πρέπει να κάνει που όχι μόνο θα τον βοηθήσουν να ξεχωρίσει, αλλά ταυτόχρονα θα αντιληφθεί καλύτερα την θέση για την οποία είναι υποψήφιος και την πολιτική της εταιρείας.

Πώς μοιάζει μια συνηθισμένη μέρα σε αυτή τη θέση;

Δεν πρέπει να φοβηθείς να κάνεις την συγκεκριμένη ερώτηση αφού έτσι θα μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη θέση.

Ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας;

Σίγουρα θες να μάθεις για τις ημέρες διακοπών ή σε ποιες περιπτώσεις κάνουν αυξήσεις. Επειδή όμως μια τέτοια ερώτηση ίσως ακουστεί λάθος, να ρωτήσεις ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας και έτσι θα μπορέσεις να μάθεις τα οφέλη και τα προνόμια που προσφέρει.

Η εταιρεία προσφέρει προγράμματα εξέλιξης για τους υπαλλήλους της;

Με αυτή την ερώτηση θα μάθεις αν υπάρχει πιθανότητα ανέλιξης και μελλοντικές ευκαιρίες στην εταιρεία χωρίς να ακουστεί σαν να ενδιαφέρεσαι μόνο να «ανέβεις».

Προσοχή: Αν ζητήσεις να μάθεις πού θα βρίσκεσαι σε δύο χρόνια φαίνεται σαν να μην ενδιαφέρεσαι για την συγκεκριμένη θέση, γι’ αυτό και πρέπει να ξεκαθαρίσεις ότι ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις τις ικανότητές σου και να ωφελήσεις την εταιρεία!

Οι Έλληνες ψάχνουν δουλειά και οι εργοδότες ταλέντο…

Exit mobile version