Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θα ελέγχονται τα πάντα: Πρωτόκολλο επισκέψεων στις εφορίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα ελέγχονται τα πάντα: Πρωτόκολλο επισκέψεων στις εφορίες

Θέμα χρόνου είναι η εφαρμογή συστήματος τήρησης πρωτοκόλλου των επισκέψεων των φορολογουμένων που ελέγχονται στις εφορίες, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής. «Σε λίγες ημέρες θα δοθούν από την πλευρά μας οδηγίες για τις επισκέψεις φορολογουμένων ελεγχομένων στις εφορίες. Θέλουμε να τηρείται πάντα ένα πρακτικό, ένα πρωτόκολλο να γνωρίζουμε […]

Θέμα χρόνου είναι η εφαρμογή συστήματος τήρησης πρωτοκόλλου των επισκέψεων των φορολογουμένων που ελέγχονται στις εφορίες, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

«Σε λίγες ημέρες θα δοθούν από την πλευρά μας οδηγίες για τις επισκέψεις φορολογουμένων ελεγχομένων στις εφορίες. Θέλουμε να τηρείται πάντα ένα πρακτικό, ένα πρωτόκολλο να γνωρίζουμε γιατί πήγε ένας φορολογούμενος που ελέγχεται στην εφορία, ποιον είδε, τι είπε και αυτό να το ξέρει και ο προϊστάμενος», είπε ο κ. Πιτσιλής.

Σχεδόν τέσσερις ώρες κράτησε η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενώπιον των οποίων ο διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία για το έργο της Αρχής και στοιχεία για τον προγραμματισμό της.

Φορολογικές Δηλώσεις: Εκκαθαριστικά «εφιάλτης» για 1,8 εκατ. νοικοκυριά

Πολλές ήταν οι απορίες των βουλευτών για τους ελέγχους που βρίσκονται σε προτεραιότητα. Καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την προτεραιοποίηση των ελέγχων, τις επόμενες ημέρες διακομματικό κοινοβουλευτικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου, κεκλεισμένων των θυρών, να λάβει γνώση με ποια κριτήρια προτεραιοποιούνται οι έλεγχοι και σε ποιους επαγγελματικούς κλάδους.

Το επόμενο διάστημα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι μονάδες και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υποδομές για τον έλεγχο μεγάλων υποθέσεων.

Για λύσεις «ανάσα» στους φορολογούμενους κάνει λόγο ο Πιτσιλής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις