Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τα διπλά ζητάει ο Τραμπ – 4% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες
ΚΟΣΜΟΣ

Τα διπλά ζητάει ο Τραμπ – 4% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες

Όχι μόνο ζήτησε να πιάνουν όλοι το “πλαφόν” του 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ, αλλά πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά αυτή η υποχρέωση των μελών της συμμαχίας να αυξηθεί και να φτάσει το 4%! «Ο πρόεδρος Τραμπ, που μίλησε πρώτος, έθεσε το θέμα όχι μόνο της επίτευξης του 2%, σήμερα, αλλά έθεσε […]

Όχι μόνο ζήτησε να πιάνουν όλοι το “πλαφόν” του 2% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ, αλλά πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά αυτή η υποχρέωση των μελών της συμμαχίας να αυξηθεί και να φτάσει το 4%!

«Ο πρόεδρος Τραμπ, που μίλησε πρώτος, έθεσε το θέμα όχι μόνο της επίτευξης του 2%, σήμερα, αλλά έθεσε επίσης ένα νέο όριο, το 4%» είπε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Η κέτσαπ θα «πληρώσει» την κόντρα ΕΕ – Τραμπ

Σύμφωνα πάντως με πηγή του Λευκού Οίκου, η δήλωση του Τραμπ δεν ήταν μια επίσημη πρόταση, αλλά έγινε ενώ καλούσε τους ηγέτες να αυξήσουν τον αμυντικό προϋπολογισμό τους.

Από την μεριά τους οι ηγέτες του ΝΑΤΟ διακήρυξαν την «ακλόνητη δέσμευσή» τους στους συμφωνημένους στόχους για τις αμυντικές δαπάνες στη Σύνοδο των κρατών μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ενώ υπογράμμισαν την ανησυχία τους για τις απειλές που θέτουν η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις