Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Βολή κατευθείαν στο πρόσωπο, σφαίρα στο κεφάλι” – Ισόβια για την Μπεάτε Τσέπε
ΚΟΣΜΟΣ

«Βολή κατευθείαν στο πρόσωπο, σφαίρα στο κεφάλι” – Ισόβια για την Μπεάτε Τσέπε

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας τη Μπεάτε Τσέπε, μοναδική επιζήσασα μιας νεοναζιστικής ομάδας που διέπραξε δέκα φόνους με ρατσιστικό κίνητρο. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για δέκα ανθρωποκτονίες. Η 43χρονη κρίθηκε ένοχη για συμμετοχή στην οργάνωση Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU), τα μέλη της οποίας σκότωσαν οκτώ Τούρκους μετανάστες, έναν Έλληνα και μία Γερμανίδα […]

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας τη Μπεάτε Τσέπε, μοναδική επιζήσασα μιας νεοναζιστικής ομάδας που διέπραξε δέκα φόνους με ρατσιστικό κίνητρο.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για δέκα ανθρωποκτονίες.

Η 43χρονη κρίθηκε ένοχη για συμμετοχή στην οργάνωση Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU), τα μέλη της οποίας σκότωσαν οκτώ Τούρκους μετανάστες, έναν Έλληνα και μία Γερμανίδα αστυνομικό από το 2000 ως το 2007.

Με φράσεις όπως «θανάσιμη βολή στο κεφάλι», «βολή κατευθείαν στο πρόσωπο», «σφαίρα στο κεφάλι, δίπλα στο δεξί μάγουλο», «κεντρική παράλυση σε συνδυασμό με αιμορραγία», «ακαριαίος θάνατος λόγω εγκεφαλικού τραυματισμού», ο εισαγγελέας Χέρμπερτ Ντίμερ περιέγραψε τον τρόπο που δολοφονήθηκαν τα θύματα του NSU.

Όπως είπε, η Μπεάτε Τσέπε ήταν μέλος μιας οργάνωσης η οποία δημιουργήθηκε «προκειμένου να διαπράξει δολοφονίες και εγκληματικές πράξεις επικίνδυνες για την δημόσια ασφάλεια, με σκοπό να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να προκαλέσει φθορά στο κράτος».

«Ο μοναδικός στόχος του NSU ήταν να σκοτώνει ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελέας.

Η Τσέπε έχει αρνηθεί ότι συμμετείχε στους φόνους μαζί με δύο άνδρες, τον Ούβε Μπένχαρντ και τον Ούβε Μούντλος.

Οι δύο αυτοί αυτοκτόνησαν το 2011 όταν η αστυνομία εντόπισε κατά λάθος την οργάνωση. Ωστόσο έχει δηλώσει, μέσω του δικηγόρου της, ότι νιώθει ηθικά υπεύθυνη επειδή δεν τους σταμάτησε.

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για τελευταία φορά στη δίκη της, η 43χρονη υποστήριξε πως η ιδεολογία της άκρας δεξιάς δεν έχει γι’ αυτήν «αληθινά καμιά σημασία πια».

Η Τσέπε είναι η μόνη που δικάζεται από το 2013 στο Μόναχο για ρατσιστικά εγκλήματα που αποδίδονται στην τριμελή ομάδα νεοναζιστών με την ονομασία «National Socialist Underground», την οποία είχε σχηματίσει με δύο φερόμενους συνεργούς της, τον Ούβε Μούντλος και τον Ούβε Μπένχαρτ.

Η δίκη κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια.

«Όχι» σε αποζημίωση για το παιδομάζωμα των SS

Τα πυροτεχνήματα «ξύπνησαν» τρομακτικές μνήμες – 27 τραυματίες

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις