Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μια Κρητικιά έχει τρελάνει το Λονδίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Μια Κρητικιά έχει τρελάνει το Λονδίνο

Τον γύρο του διαδικτύου στην Ελλάδα κάνει η απίστευτη ιστορία της Χανιώτισσας Εύης Περουλάκης που έχει τρελάνει το Λονδίνο για ένα σουβλάκι από τα χεράκια της. Η Εύη εγκαταστάθηκε στην Αγγλία το 1997 για να σπουδάσει και σύμφωνα με δηλώσεις της, το Souvlaki Street, δεν ήταν ποτέ στα σχέδια της. Όπως υποστηρίζει αδυνατεί να πιστέψει […]

Τον γύρο του διαδικτύου στην Ελλάδα κάνει η απίστευτη ιστορία της Χανιώτισσας Εύης Περουλάκης που έχει τρελάνει το Λονδίνο για ένα σουβλάκι από τα χεράκια της.

Η Εύη εγκαταστάθηκε στην Αγγλία το 1997 για να σπουδάσει και σύμφωνα με δηλώσεις της, το Souvlaki Street, δεν ήταν ποτέ στα σχέδια της. Όπως υποστηρίζει αδυνατεί να πιστέψει την απίστευτη ανταπόκριση που έχουν τα σουβλάκια της. Το μυστικό της επιτυχίας της πιστεύει ότι κρύβεται στα φρέσκα και ποιοτικά υλικά που παράγει η Κρήτη, όπως το ελαιόλαδο και η ρίγανη.

Πόσο παχαίνει τελικά το σουβλάκι;

Εμπνευστής της ιδέας αυτής ήταν ο Άγγλος σύντροφός της, ο οποίος ξετρελάθηκε με ένα αντίστοιχο σουβλάκι που είχε δοκιμάσει στα Χανιά και αναρωτήθηκε πώς σε μία χώρα που ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες, υπάρχουν ελάχιστα εστιατόρια που μπορεί κάποιος να γευτεί ένα αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι.

Μια μέρα λοιπόν η Εύη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά και με ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για 40 σουβλάκια (τυλιχτές πίτες) από ελληνικά προϊόντα, κατάφερε μέσα σε μια ώρα να τα κάνει ανάρπαστα.

Ιωάννα Ντέντη: Από τα σουβλάκια, στους θρυλικούς οίκους μόδας και ομορφιάς

Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City, το Shoreditch, τη Victoria, τη Canary Wharf και στο νότιο και ανατολικό Λονδίνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις