Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Επέστρεψε» ο ιός του Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

«Επέστρεψε» ο ιός του Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλονίκη

Ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε σε χωριό του νομού Θεσσαλονίκης και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως ο ιός του Δυτικού Νείλου «επέστρεψε» στην Θεσσαλονίκη μετά από τρία χρόνια. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποϊών, πρόεδρος της επιστημονικής ομάδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία για την καταπολέμηση των κουνουπιών και καθηγήτρια Άννα Παπά, […]

Ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε σε χωριό του νομού Θεσσαλονίκης και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως ο ιός του Δυτικού Νείλου «επέστρεψε» στην Θεσσαλονίκη μετά από τρία χρόνια.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποϊών, πρόεδρος της επιστημονικής ομάδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία για την καταπολέμηση των κουνουπιών και καθηγήτρια Άννα Παπά, το κρούσμα ταυτοποιήθηκε πριν λίγη ώρα και είναι το πρώτο μετά από τρία χρόνια απουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή.

Ιός του Δυτικού Νείλου – Δύο νέα κρούσματα

«Ο ιός κυκλοφορεί και πάλι στην περιοχή και δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλα κρούσματα», σημείωσε η κ. Παπά. Η ίδια, διευκρίνισε, ότι ούτως ή άλλως υπάρχει συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες και τους απαιτούμενους ψεκασμούς.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συναγερμός για τα κρούσματα ιλαράς

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο λειτουργίας, στην Κεντρική Μακεδονία, του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για μεταδιδόμενες ασθένειες, δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής ο ιός σε μετρήσεις που έγιναν σε κοτόπουλα και κουνούπια. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται ενθαρρυντικό σε σχέση με την πορεία και την εξέλιξη του φαινομένου στο εξής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις