Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μια φορά κι έναν καιρό, ο Τσίπρας ήταν τέλειος… Τώρα, έγινε ελεεινός! (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Τσίπρας ήταν τέλειος… Τώρα, έγινε ελεεινός! (vid)

Κατά του Έλληνα πρωθυπουργού και κάποτε φίλου Αλέξη Τσίπρα, στράφηκε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς και ευρωβουλευτής. Όπως είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο κ. Τσίπρας είναι «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής». «Ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο […]

Κατά του Έλληνα πρωθυπουργού και κάποτε φίλου Αλέξη Τσίπρα, στράφηκε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς και ευρωβουλευτής.

Όπως είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο κ. Τσίπρας είναι «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».

«Ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του.

Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του» αναρωτήθηκε ο Γάλλος πολιτικός συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη… Τσίπρας.

Βέβαια, το 2014 ο Μελανσόν μιλούσε για την «εξαιρετική επιλογή» που έκανε η Αριστερά με την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, του είπε: «Είσαι υποψήφιος και στη Γαλλία και κάνουμε καμπάνια για σένα», ενώ μετά τις επίσημες δηλώσεις, του υποσχέθηκε: «Αν κερδίσεις τις εκλογές στην Ελλάδα, θα μάθουμε όλοι ελληνικά».

Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά,  ο Μελανσόν ζητούσε να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας προωθεί τη λογική της λιτότητας.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Le Point», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου, έριξε λάδι στη φωτιά. Οργισμένος από το να δέχεται μαθήματα από τους πρώην συνοδοιπόρους του στον χώρο της ευρωπαϊκής Αριστεράς, έγραφε το γαλλικό περιοδικό, ο Τσίπρας έκοψε κάθε σχέση με τον Μελανσόν.

«Κρατάμε ισχυρές σχέσεις με τους Podemos. Αλλά όχι με τον Μελανσόν. Εχω αντιληφθεί ότι δεν ήξερε καθόλου τι να κάνει σε περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές. Αυτό δεν είναι θέση της Αριστεράς.

Όταν είσαι αριστερός πρέπει να έχεις πρόγραμμα εξουσίας υπέρ των ασθενέστερων. Ξέροντας ότι πρέπει να παίρνεις, μερικές φορές, δύσκολες αποφάσεις. Εγώ επέλεξα να προετοιμαστώ για να αναλάβω ευθύνες, να μην είμαι ικανοποιημένος μόνο με τις επαναστατικές μου θέσεις» είχε απαντήσει με αρκετή δόση ειρωνείας ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην κριτική του Μελανσόν.

ΑΝΕΛ: Βαριές κουβέντες για το κόμμα Καμμένου – Μπαλτάκου

Η Ζωή γράφει στον Guardian: Να απαλλαγούμε από αυτό το ζόμπι…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις