Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Υπό προϋποθέσεις ο ΦΠΑ αλλά «έρχονται» φοροελαφρύνσεις από το 2019
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό προϋποθέσεις ο ΦΠΑ αλλά «έρχονται» φοροελαφρύνσεις από το 2019

Την ώρα που ο επικαιροποιημένος οδηγός της ΑΑΔΕ προβλέπει πως, κατά έξι μήνες ακόμα και μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διατηρείται το ειδικό καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος των προσφύγων, ο Τσίπρας υπόσχεται φοροελαφρύνσεις. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις ύψους 750 εκατ. ευρώ για το 2019, από το βήμα του […]

Την ώρα που ο επικαιροποιημένος οδηγός της ΑΑΔΕ προβλέπει πως, κατά έξι μήνες ακόμα και μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διατηρείται το ειδικό καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος των προσφύγων, ο Τσίπρας υπόσχεται φοροελαφρύνσεις.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις ύψους 750 εκατ. ευρώ για το 2019, από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Ατομικές εταιρείες: Τι αλλάζει με την έκδοση πιστοποιητικών

«Για το φλέγον ζήτημα της φορολογίας που καταλαβαίνω πόσο σας απασχολεί, αφού αναφέρθηκε ειδικά και ο πρόεδρος, μπορώ σήμερα με σιγουριά να σας πω ότι υπάρχει, χάρη στην σημερινή αξιοπιστία των δημόσιων οικονομικών μας, ο οδικός χάρτης για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που θα ξεκινούν από τον προϋπολογισμό του 2019», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι όσο θα σταθεροποιείται η οικονομία σε υψηλούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο περισσότερο θα δίνεται η δυνατότητα να προχωράμε σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.

ΑΑΔΕ: Νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής

«Ήδη προβλέπεται δημοσιονομικός χώρος για το 2019, 860 εκατ. ευρώ και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί από αυτά να δώσει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις περίπου 750 εκατ. ευρώ», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για θετικό momentum τονίζοντας ότι «μετά τον Αύγουστο η χώρα μας περνά σε μια πραγματικά νέα εποχή».

ΕΝΦΙΑ – Απαλλαγή: Ποιοι γλιτώνουν τον «τσουχτερό» φόρο

«Να κοιτάξουμε μπροστά», είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε «Μπροστά σημαίνει σχέδιο για την ανάπτυξη και μάλιστα Ολιστικό και όχι αποσπασματικό, όπως στο παρελθόν. Και βεβαίως σημαίνει χρηματοδότηση και ισχυρό τραπεζικό σύστημα». Τόνισε ότι «για το σκοπό αυτό αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, τους κοινοτικούς πόρους και τα επενδυτικά προγράμματα».

Η εικόνα της χώρας στην Ευρώπη και όλον τον κόσμο έχει αλλάξει εντυπωσιακά, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις