Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΑΑΔΕ: Νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής

Ένα νέο «όπλο» για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και απάτης επιχειρήσεων παρουσίασε η ΑΑΔΕ. Η διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση Βασικών Στοιχείων Μητρώου Επιχειρήσεων» τέθηκε σε λειτουργία στον δικτυακό τόπο www.aade.gr. Ατομικές εταιρείες: Τι αλλάζει με την έκδοση πιστοποιητικών Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με τη χρήση της υπηρεσίας, τα νομικά πρόσωπα, […]

Ένα νέο «όπλο» για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και απάτης επιχειρήσεων παρουσίασε η ΑΑΔΕ.

Η διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση Βασικών Στοιχείων Μητρώου Επιχειρήσεων» τέθηκε σε λειτουργία στον δικτυακό τόπο www.aade.gr.

Ατομικές εταιρείες: Τι αλλάζει με την έκδοση πιστοποιητικών

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με τη χρήση της υπηρεσίας, τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορούν να αναζητούν βασικές πληροφορίες προκειμένου να διακριβώσουν τη φορολογική ή την επαγγελματική υπόσταση άλλων νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων ή φορολογουμένων/φυσικών προσώπων, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

H υπηρεσία σύμφωνα με την ΑΑΔΕ στοχεύει στην προστασία των φορολογουμένων και τη διασφάλιση των συναλλαγών, με την καταπολέμηση της έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων από φορολογικά ανύπαρκτα πρόσωπα.

ΕΝΦΙΑ – Απαλλαγή: Ποιοι γλιτώνουν τον «τσουχτερό» φόρο

Παρέχεται κατόπιν γνωμοδότησης της Α.Π.Δ.Π.Χ. (με αριθ. 1/2011) και σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 3842/2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και το εδάφιο (ι) του άρθρου 17 – Διαφύλαξη πληροφοριών – Απόρρητο του ν. 4174/2013 περί Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Από την ΑΑΔΕ διευκρινίζεται ότι η διαδικτυακή υπηρεσία παρέχει πληροφόρηση αποκλειστικά για βασικά στοιχεία μητρώου και όχι στοιχεία εισοδημάτων ή άλλου τύπου οικονομικά ή περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις