Επέκταση του χεριού μας θα γίνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο

ΕΛΛΑΔΑ

Επέκταση του χεριού μας θα γίνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μετά την σχεδόν καθολική εφαρμογή του μέτρο για ηλεκτρονικό εισιτήριο στο μετρό και τον ηλεκτρικό, στα λεωφορεία αλλά και στον Προαστικό έρχεται η σειρά τον αρχαιολογικών χώρων. Το Υπουργείο Πολιτισμού εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο έργο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση […]

09.07.2018 | 15:41

Μετά την σχεδόν καθολική εφαρμογή του μέτρο για ηλεκτρονικό εισιτήριο στο μετρό και τον ηλεκτρικό, στα λεωφορεία αλλά και στον Προαστικό έρχεται η σειρά τον αρχαιολογικών χώρων.

Το Υπουργείο Πολιτισμού εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο έργο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-Ticketing) και ελέγχου πρόσβασης επισκεπτών (access control).

Νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αυτό αφορά στους προβλεπόμενους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της αρχικής φάσης του έργου όπως η Ακρόπολη και οι αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, η Κνωσός και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης.

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί πιλοτικά και αντεπεξέλθει επιτυχώς σε πραγματικές συνθήκες υψηλής επισκεψιμότητας σε όλους τους χώρους.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν και μειωμένο εισιτήριο

Όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Exit mobile version