Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μουντιάλ: Τη “γλίτωσε” ο Βίντα για τα συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας (vid)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ: Τη “γλίτωσε” ο Βίντα για τα συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας (vid)

Με απλή επίπληξη τη γλίτωσε ο Ντομαγκόι Βίντα για το βίντεο που τον δείχνει να αφιερώνει στην Ουκρανία την πρόκριση της Κροατίας επί της Ρωσίας στους 4 του Μουντιάλ της Ρωσίας. «Επιβεβαιώνουμε ότι η πειθαρχική επιτροπή της FIFA έστειλε επίπληξη στον Βίντα για το βίντεο με τη δήλωσή του μετά τον αγώνα της Κροατίας με […]

Με απλή επίπληξη τη γλίτωσε ο Ντομαγκόι Βίντα για το βίντεο που τον δείχνει να αφιερώνει στην Ουκρανία την πρόκριση της Κροατίας επί της Ρωσίας στους 4 του Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Επιβεβαιώνουμε ότι η πειθαρχική επιτροπή της FIFA έστειλε επίπληξη στον Βίντα για το βίντεο με τη δήλωσή του μετά τον αγώνα της Κροατίας με τη Ρωσία» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται στην Τουρκική Μπεσίκτας, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο μαζί με τον παλαίμαχο Κροάτη άσο και νυν μέλος του προπονητικού τιμ Όγκνιεν Βούκοβιτς, να αφιερώνουν την πρόκριση της ομάδας τους επί της οικοδέσποινας σε όλη την Ουκρανία, αλλά και στην πρώην ομάδα τους Ντινάμο Κιέβου.

«Δόξα στην Ουκρανία!» ακούγεται να λέει ο Βίντα και η συγκεκριμένη φράση είναι το μότο που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί εθνικιστές μετά την κρίση που ξέσπασε το 2014 και οδήγησε στην προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία, η οποία υποστηρίζει τις κινήσεις ανεξαρτησίας της ρωσόφωνης μειονότητας της Ουκρανίας.

«Αυτή η νίκη είναι για την Ντιναμό Κιέβου και την Ουκρανία…», συμπληρώνει ο Βούκοβιτς ο οποίος μετά από 55 συμμετοχές στην Εθνική Κροατίας αποσύρθηκε από την Εθνική μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και πλέον είναι σκάουτερ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Ο ίδιος ο Βίντα λίγο νωρίτερα προχώρησε σε επίσημη απολογία για την κίνησή του

Στην απολογία του ο Βίντα αφού ρίχνει ευθύνες στα Μέσα Ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν το βίντεο στη συνέχεια υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βίντα στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η κροατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου:

«Λυπάμαι που κάποιοι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης ερμήνευσαν την επικοινωνία μας με τέτοιο τρόπο, σίγουρα δεν υπήρχε κανένα πολιτικό μήνυμα, αλλά απλά ευχαριστώ για τη στήριξη της Ουκρανίας, όπου με τον Βουκόγιεβιτς περάσαμε πολλά χρόνια. Πρόθεσή μου δεν ήταν να προσβάλω κανέναν. Σε ό,τι αφορά την καριέρα μου, είχα συναδέλφους από πολλές χώρες και τους σέβομαι όλους, και όπως έχω πολλούς φίλους στην Ουκρανία, έχω αρκετούς και στη Ρωσία, και είμαι υπερήφανος για όλους αυτούς. Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτό το μήνυμα δεν θα γίνει κατανοητό ως οτιδήποτε άλλο, αλλά ως έκφραση ευγνωμοσύνης στους φίλους μας στην Ουκρανία για την υποστήριξή τους, όχι στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο το Παγκόσμιο Κύπελλο».

«Η Ομοσπονδία της Κροατίας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ζητήσει από όλους τους Κροάτες παίκτες «να απέχουν από οποιαδήποτε μηνύματα θα μπορούσαν να ερμηνευθούν πολιτικά στο μέλλον», ανέφερε.

Αντετοκούνμπο: Στην Ελλάδα πιστεύουν πως δεν θα παίξω ποτέ στην Εθνική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις