Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επιχείρησης – Το επικίνδυνο σημείο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επιχείρησης – Το επικίνδυνο σημείο

Άρχισε με καθυστέρηση η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών που παγιδεύτηκαν σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Το σχέδιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο. Για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους έχουν φτάσει στο σημείο 13 ξένοι δύτες και πέντε Ταϊλανδοί, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ συνολικά στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν 90 δύτες. Ταϊλάνδη: Αυτό είναι […]

Άρχισε με καθυστέρηση η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών που παγιδεύτηκαν σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Το σχέδιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο.

Για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους έχουν φτάσει στο σημείο 13 ξένοι δύτες και πέντε Ταϊλανδοί, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ συνολικά στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν 90 δύτες.

Ταϊλάνδη: Αυτό είναι το πρώτο αγόρι που βγήκε από το σπήλαιο

Ο σχεδιασμός απεγκλωβισμού, ο οποίος για τα πρώτα τέσσερα άτομα πέτυχε, καθώς βγήκαν από το σπήλαιο, αποδείχθηκε σωστός. Ωστόσο ο μεγάλος φόβος των διασωστών είναι το «σημείο πνιγμού».

Πρόκειται για το πιο στενό πέρασμα της σήραγγας. Εκεί οι δύτες πρέπει να περάσουν πρώτα τις φιάλες οξυγόνο από την άλλη πλευρά και μετά να βοηθήσουν τα παιδιά.

Κάθε παιδί συνοδεύεται από δύο δύτες. Ο ένας πηγαίνει μπροστά μεταφέροντας την μπουκάλα οξυγόνου του παιδιού, ακολουθεί το παιδί και στη συνέχεια ο τρίτος δύτης.

Τα παιδιά φορούν full face καταδυτικές μάσκες, ενώ κρατούν και ακολουθούν ένα σχοινί καθοδήγησης. Εκτιμάται ότι είχαν εκπαιδευτεί τις τελευταίες ημέρες στο κολύμπι προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη διαδρομή των 3,2 χλμ. με τα υποβρύχια περάσματα.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών (vid)

Ο Ekapol Chanthawong, ο 25χρονος προπονητής που είναι εγκλωβισμένος μαζί με τα παιδιά αντιμετωπίζεται ως ένας ήρωας, καθώς με τη στάση του και τον διαλογισμό που κάνει βοηθάει τα παιδιά να μείνουν δυνατά, ψύχραιμα και αισιόδοξα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν σήμερα γνωστά, ο Ekapol είναι από τους πιο αδύναμους της ομάδας. Και αυτό γιατί τις ημέρες πριν φτάσουν στη σπηλιά οι διασώστες είχε δώσει το μερίδιο από το φαγητό του στα παιδιά. Το ίδιο είχε κάνει και με το νερό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις