Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ορκίστηκε και πλέον έχει υπερεξουσίες ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορκίστηκε και πλέον έχει υπερεξουσίες ο Ερντογάν

Ορκίστηκε για τη νέα πενταετή θητεία στον προεδρικό θώκο της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να προασπιστεί τις αρχές της κοσμικής Τουρκίας που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ και να εκπληρώσει τα καθήκοντά του με «αμερόληπτο» τρόπο. Kατά την άφιξή του στο τουρκικό κοινοβούλιο, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο συνόδευε […]

Ορκίστηκε για τη νέα πενταετή θητεία στον προεδρικό θώκο της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να προασπιστεί τις αρχές της κοσμικής Τουρκίας που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ και να εκπληρώσει τα καθήκοντά του με «αμερόληπτο» τρόπο.

Kατά την άφιξή του στο τουρκικό κοινοβούλιο, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του Εμινέ, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι βουλευτές της συμμαχίας του όπου επικρατεί το κόμμα του, το AKP.

Παραληρεί η Τουρκία – Σήμερα η ορκωμοσία του Ερντογάν

«Ως πρόεδρος της χώρας, ορκίζομαι στην τιμή και την ακεραιότητά μου, ενώπιον του μεγάλου τουρκικού έθνους και της ιστορίας, να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να προστατεύσω και να εξυμνήσω τη δόξα και την τιμή της Δημοκρατίας της Τουρκίας και να εκπληρώσω τα καθήκοντα που αναλαμβάνω με αμεροληψία» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την τελετή ορκωμοσίας.

Η τελετή στο προεδρικό μέγαρο παρουσία ξένων επισήμων σηματοδοτεί επίσημα τη μετάβαση στο νέο προεδρικό σύστημα, σύμφωνα με τη συνταγματική αναθεώρηση που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον Απρίλιο του 2017.

Στο νέο αυτό πλαίσιο, καταργείται η θέση του πρωθυπουργού και όλη η εκτελεστική εξουσία περνάει στον πρόεδρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις