Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ο Πετρόπουλος δίνει ελπίδες πάλι στους συνταξιούχους…
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Πετρόπουλος δίνει ελπίδες πάλι στους συνταξιούχους…

  Ο Πετρόπουλος δίνει ελπίδες πάλι στους συνταξιούχους… Λέει για τον επανυπολογισμό «Σε άλλες περιπτώσεις μικρές, σε άλλες περιπτώσεις μεγάλες. Κυρίως οι μικρές συντάξεις βελτιώνονται. Όπως και οι συντάξεις όσων κατέβαλαν στο παρελθόν υψηλές εισφορές. Γεγονός που καταρρίπτει όσα υποστηρίζει η Ν.Δ. περί έλλειψης ανταποδοτικότητας εισφορών-παροχών του Ν. 4387/16. Τα παραπάνω δεν αμφισβήτησε ούτε η […]

 

Ο Πετρόπουλος δίνει ελπίδες πάλι στους συνταξιούχους…

Λέει για τον επανυπολογισμό

«Σε άλλες περιπτώσεις μικρές, σε άλλες περιπτώσεις μεγάλες. Κυρίως οι μικρές συντάξεις βελτιώνονται. Όπως και οι συντάξεις όσων κατέβαλαν στο παρελθόν υψηλές εισφορές. Γεγονός που καταρρίπτει όσα υποστηρίζει η Ν.Δ. περί έλλειψης ανταποδοτικότητας εισφορών-παροχών του Ν. 4387/16. Τα παραπάνω δεν αμφισβήτησε ούτε η Ν.Δ. κατά τη διαδικασία έγκρισης στην επιτροπή της Βουλής των νέων διοικητών του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ».

Κοινωνικά επιδόματα, διατάξεις «παγίδες» – Ποιοι κινδυνεύουν να τα χάσουν

Για τα αναδρομικά

«Τον Αύγουστο θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους δικαιούχους από τις παράνομες παρακρατήσεις τον προηγούμενων ετών. Πολύ μελάνι έχει χυθεί το τελευταίο διάστημα για το θέμα των μειώσεων στις συντάξεις από 1η.1.2019! Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι η αποτροπή της μείωσης αποτελεί το δώρο των θεσμών στην κυβέρνηση για τη λύση του μακεδονικού ζητήματος. Τελικά η κυβέρνηση θα κάνει προσπάθεια ώστε να μην ισχύσει η μείωση στις συντάξεις από το επόμενο έτος; Έχει σχέση το Μακεδονικό με το τεχνοκρατικό θέμα των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας;».

Για τη ρύθμιση των οφειλών

«Προχωρήσαμε στην επέκταση της ρύθμισης των οφειλών, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, για να ξανασταθούν στα πόδια τους οι αυτοαπασχολούμενοι. Ειδικά στους αγρότες δίνουμε την ευκαιρία να ρυθμίσουν οφειλές τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Σχεδόν 340.000 ασφαλισμένοι αγρότες με οφειλές περίπου 1,4 δισ. ευρώ μπορούν να επωφεληθούν με έως και 120 δόσεις. Οι 140.000 από αυτούς έχουν οφειλή έως 4.000 ευρώ και εντασσόμενοι στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού αποκτούν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν σε έως 36 δόσεις».

Οι Έλληνες «τρώνε» από τα έτοιμα – Αρνητική αποταμίευση το 2017

Για τον ΕΦΚΑ

«Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να εμφανίσει, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, τεράστιο πλεόνασμα που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 1 δισ. ευρώ. Προφανώς είναι πολυπαραγοντικό αυτό το αποτέλεσμα. Ο ΕΦΚΑ συνεχίζει τη διαδικασία του επανυπολογισμού των καταβαλλόμενων συντάξεων με τον επανυπολογισμό των διεθνών συντάξεων, ελέγχοντας σχολαστικά την ορθότητα των έως τώρα αποτελεσμάτων. Κανείς δεν έχει, λοιπόν, ακόμη, τα οριστικά αποτελέσματα του επανυπολογισμού του συνόλου των καταβαλλόμενων συντάξεων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις