Δάκρυα χαράς στην Ταϊλάνδη: Βγήκαν τα πρώτα παιδιά από το σπήλαιο

ΚΟΣΜΟΣ

Δάκρυα χαράς στην Ταϊλάνδη: Βγήκαν τα πρώτα παιδιά από το σπήλαιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σε εξέλιξη η δύσκολη επιχείρηση στην Ταϊλάνδη για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο για δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται διεθνή ΜΜΕ, τα δύο πρώτα αγόρια βγήκαν ήδη από το σπήλαιο εννιά ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης. Το Reuters επικαλείται τοπικό αξιωματούχο, που αναφέρει […]

08.07.2018 | 15:18

Σε εξέλιξη η δύσκολη επιχείρηση στην Ταϊλάνδη για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο για δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται διεθνή ΜΜΕ, τα δύο πρώτα αγόρια βγήκαν ήδη από το σπήλαιο εννιά ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης.

Το Reuters επικαλείται τοπικό αξιωματούχο, που αναφέρει ότι τα δύο πρώτα μέλη της ομάδας απεγκλωβίστηκαν.

«Δύο παιδιά βγήκαν. Προς το παρόν είναι στο υπαίθριο νοσοκομείο που έχει στηθεί κοντά στο σπήλαιο», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Τόσατεπ Μποντόνγκ, μέλος της ομάδας διάσωσης. «Τα εξετάζουμε. Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Στο σπήλαιο έχουν μπει 18 δύτες, 5 Ταϊλανδοί και 13 ξένοι, όπως και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης. Θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι τα δύο πρώτα παιδιά βγήκαν από το σπήλαιο δύο ώρες νωρίτερα από την πιο αισιόδοξη εκτίμηση.

Όλα τα βλέμματα στην Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης

Δείτε το video από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Έξω από το σπήλαιο ελικόπτερα είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Σε ετοιμότητα είναι και 30 γιατροί στο νοσοκομείο που θα μεταφερθούν, ενώ ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία έξω από αυτό και έχει σταματήσει η κυκλοφορία για να μην εμποδιστεί η πρόσβαση.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η διάσωση.

Δύο δύτες θα συνοδεύουν κάθε παιδί, που θα φορά μάσκα και θα το καθοδηγούν από τα περάσματα, με σχοινί. Όταν θα βρίσκονται σε ιδιαίτερα στενό σημείο, οι δύτες θα βγάζουν τις μπουκάλες από την πλάτη τους και θα την κυλούν αργά, καθώς θα καθοδηγούν τα παιδιά. Σε κανένα σημείο δεν θα βρίσκονται μόνα τους.

Τα παιδιά θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Bangkok Post. Η πρώτη θα αποτελείται από τέσσερα και οι υπόλοιπες από 3 άτομα. Ο προπονητής θα είναι στην τελευταία ομάδα των εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα παιδιά θα κολυμπήσουν σε κάποια σημεία, μαζί με τους δύτες. Το πρακτορείο ειδήσεων της Ταϊλάνδης δημοσίευσε ένα σχετικό γράφημα.

Exit mobile version