Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η μεσογειακή διατροφή αποτελεί «ασπίδα» προστασίας
ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή αποτελεί «ασπίδα» προστασίας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ακολουθήσετε την Μεσογειακή Διατροφή, μια διατροφή που επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Είτε ο σκοπός σας είναι η απώλεια βάρους είτε να μειώσετε την πιθανότητα καρδιαγγειακών παθήσεων, αυτή η δίαιτα ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους ανθ΄ρωπους και κάνει καλό! Απαλλαγείτε από τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια! […]

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ακολουθήσετε την Μεσογειακή Διατροφή, μια διατροφή που επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς.

Είτε ο σκοπός σας είναι η απώλεια βάρους είτε να μειώσετε την πιθανότητα καρδιαγγειακών παθήσεων, αυτή η δίαιτα ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους ανθ΄ρωπους και κάνει καλό!

Απαλλαγείτε από τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια!

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Να τρώτε πολλά λαχανικά. Από ένα πιάτο με φρεσκοκομμένες ντομάτες, ελαιόλαδο, και φέτα, λαχανικά με σκόρδο, ευωδιαστές σούπες και βραστά, υγιεινές πίτσες, υγιεινούς συνδυασμούς στο φούρνο.

Αν τρώτε κρέας, μειώστε τις μερίδες σας. Για παράδειγμα μικρές λωρίδες κόντρα φιλέτο με τσιγαριαστά λαχανικά, ή να γαρνίρετε ένα πιάτο ζυμαρικών με ψιλοκομμένο προσούτο. Ως κυρίως γεύμα απολαύστε μικρότερες μερίδες, 85 γραμμάρια ή λιγότερο, κοτόπουλο ή καθαρό κρέας.

Να τρώτε πάντα πρωινό. Ξεκινήστε την μέρα σας με τρόφιμα πλούσια σε ίνες όπως φρούτα και δημητριακά ολικής που θα σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετή ώρα.

Να τρώτε θαλασσινά ή ψάρια δύο φορές την εβδομάδα. Ψάρια όπως ο τόνος, η ρέγγα, ο σολομός και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και τα οστρακοειδή όπως τα μύδια και τα στρείδια έχουν παρόμοια πλεονεκτήματα για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς.

Φτιάξε σπιτικά ροφήματα για τις φλεγμονές

Να μαγειρεύετε ένα γεύμα χορτοφάγων μια φορά την εβδομάδα. Στηρίξτε το γεύμα σας στα όσπρια, τα δημητριακά ολικής και τα λαχανικά, και τονίστε τη γεύση με βότανα και καρυκεύματα.

Χρησιμοποιείστε τα καλά λιπαρά. Περιλάβετε πηγές καλών λιπαρών στο ημερήσιο γεύμα σας, ειδικά, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και φιστίκια, ηλιόσπορους, ελιές και αβοκάντο.

Απολαύστε μερικά γαλακτοκομικά. Προτιμήστε το απλό γιαούρτι και δοκιμάστε ποικιλία τυριών.

Για επιδόρπιο, προτιμήστε φρούτο. Επιλέξτε από μια μεγάλη ποικιλία φρούτων ανάλογα την εποχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις