Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στην Άγκυρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Άγκυρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στην Άγκυρα για την τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα δώσει το παρών ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ως προσωπικός προσκεκλημένος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ […]

Στην Άγκυρα για την τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα δώσει το παρών ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ως προσωπικός προσκεκλημένος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διάταγμα για τις εξουσίες – Υπέρ του «Σουλτάνου»

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε το 52,59% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Ο κυριότερος υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, κέρδισε το 30,64%, ενώ ο φυλακισμένος υποψήφιος της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, εξασφάλισε το 8,40% των ψήφών, σύμφωνα με το CNN Turk.

Επιστολή «βόμβα» από την Άγκυρα για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Στις βουλευτικές εκλογές το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, το AK, εξασφάλισε 295 έδρες στην Εθνοσυνέλευση που έχει συνολικά 600 έδρες, σύμφωνα με το CNN Turk, ενώ το εθνικιστικό κόμμα MHP που είναι σύμμαχός του, κέρδισε 49 έδρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις