Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Με ειρωνία απαντά ο Σαλβινί στα κόκκινα μπλουζάκια
ΚΟΣΜΟΣ

Με ειρωνία απαντά ο Σαλβινί στα κόκκινα μπλουζάκια

Για την «αιμορραγία ανθρωπότητας», τον θάνατο προσφύγων και μεταναστών στην θάλασσα διαδήλωσαν χιλιάδες Ιταλοί σήμερα, φορώντας ένα κόκκινο μπλουζάκι. Η πρωτοβουλία για την ένδειξη αλληλεγγύης ανήκει στον δημοσιογράφο της La Repubblica Φραντσέσκο Βιβιάνο και στον σύνδεσμο Libera, ο οποίος μάχεται την μαφία. Συμφωνία για το προσφυγικό: Πώς η Ελλάδα «σηκώνει» το μεγαλύτερο βάρος Γνωστά πρόσωπα […]

Για την «αιμορραγία ανθρωπότητας», τον θάνατο προσφύγων και μεταναστών στην θάλασσα διαδήλωσαν χιλιάδες Ιταλοί σήμερα, φορώντας ένα κόκκινο μπλουζάκι.

Η πρωτοβουλία για την ένδειξη αλληλεγγύης ανήκει στον δημοσιογράφο της La Repubblica Φραντσέσκο Βιβιάνο και στον σύνδεσμο Libera, ο οποίος μάχεται την μαφία.

Συμφωνία για το προσφυγικό: Πώς η Ελλάδα «σηκώνει» το μεγαλύτερο βάρος

Γνωστά πρόσωπα της τέχνης, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, πολίτες με κοινωνική συνείδηση, ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με κόκκινο μπλουζάκι. Ανάμεσά τους και ο διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Την ίδια ώρα όμως ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, έγραψε στο Facebook σε ειρωνικό τόνο: «τι κρίμα, στο σπίτι μου δεν βρήκα ούτε ένα κόκκινο μπλουζάκι για να μπορέσω να το επιδείξω σήμερα».

Υπόθεση «θρίλερ»: Εντοπίστηκε 1.5 χρόνο μετά η 19χρονη Ισπανίδα (pics)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις