Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Εφορία: Πρόστιμα για τους “ξεχασιάρηδες” – Οι SOS περιπτώσεις
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Εφορία: Πρόστιμα για τους “ξεχασιάρηδες” – Οι SOS περιπτώσεις

Βαρύς ο πέλεκυς για όσους ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν. Η Εφορία περιμένει στη… γωνία  και σε περίπτωση λάθους ή απροσεξίας, είναι εκεί για να ετοιμάσει τα πρόστιμα. Το πιο σύνηθες είναι η ποινή να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ. Υπάρχουν και περιπτώσεις που το πρόστιμο μπορεί να υπερβεί τα 2.000 ευρώ. Οι πιο συνηθισμένες […]

Βαρύς ο πέλεκυς για όσους ξεχνούν ή κάνουν πως ξεχνούν. Η Εφορία περιμένει στη… γωνία  και σε περίπτωση λάθους ή απροσεξίας, είναι εκεί για να ετοιμάσει τα πρόστιμα.

Το πιο σύνηθες είναι η ποινή να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ. Υπάρχουν και περιπτώσεις που το πρόστιμο μπορεί να υπερβεί τα 2.000 ευρώ.

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις που η εφορία βάζει πρόστιμα

Ο φορολογούμενος δεν έχει υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου.

Χρηματοδότηση από 30.000 – 150.000 ευρώ σε κοινωνικές επιχειρήσεις

Ο φορολογούμενος δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων.

Ο φορολογούμενος δεν συνεργάζεται στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου.

Ο φορολογούμενος δεν έχει γνωστοποιήσει στη Φορολογική Διοίκηση τον διορισμό του φορολογικού εκπροσώπου του.

Ο φορολογούμενος παραβιάζει ή παραποιεί ή επεμβαίνει κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών.

Ο φορολογούμενος εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές.

Ο φορολογούμενος εκδίδει δελτία και αποδείξεις από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Εισροών – Εκροών, χωρίς τη χρήση εγκεκριμένου μοντέλου μηχανισμού σήμανσης (Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.).

Ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει ή υποβάλλει ανακριβή στοιχεία.

Ο φορολογούμενος δεν εκδίδει λογιστικά αρχεία ή εκδίδει ή λαμβάνει ανακριβή λογιστικά αρχεία (παραστατικά), για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α.

Ο φορολογούμενος διακινεί αγαθά χωρίς την ύπαρξη παραστατικών στοιχείων διακίνησης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις