Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Γιάννη Ντσούνο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Γιάννη Ντσούνο

Γράφει ο Γιάννης Ντσούνος Τον τόνο της αντιπολιτευτικής ρητορικής που θα αναπτύξει τους επόμενους μήνες η ΝΔ έδωσε με την ομιλία του στην Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, με την αποδόμηση της «καθαρής εξόδου», αλλά και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αντικρούει καθημερινά η ΝΔ, […]

Γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Τον τόνο της αντιπολιτευτικής ρητορικής που θα αναπτύξει τους επόμενους μήνες η ΝΔ έδωσε με την ομιλία του στην Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, με την αποδόμηση της «καθαρής εξόδου», αλλά και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αντικρούει καθημερινά η ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε το στίγμα για την επίθεση στον «μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΝΔ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα «ποντάρει» στην αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας από τον Σεπτέμβριο του 2015 και μετά, που δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του πρώτου εξαμήνου της πρώτης «κυβέρνησης  της Αριστεράς».

Ο χαρακτηρισμός «ψεύτης», που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον πρωθυπουργό και το «παιδί για όλες τις δουλειές», όπως αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, δείχνουν ακριβώς τον στόχο που θέλει να επιτύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να καταδείξει δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα σε «πολιτική μετάλλαξη», ώστε να γίνει αρεστός στους Ευρωπαίους εταίρους και να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία.

Η αρχή γίνεται από τα θέματα της οικονομίας, όπου ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ότι τα υψηλά πλεονάσματα είναι «ματωμένα πλεονάσματα» και τώρα η δική του κυβέρνηση όχι απλά επιτυγχάνει υψηλά πλεονάσματα, αλλά οδηγεί την οικονομία μέσω της υπερφολορολόγησης σε υπερπλεονάσματα.

Παράλληλα, έχει δεσμεύσει την χώρα σε παρόμοια πλεονάσματα για τα υπόλοιπα χρόνια.

Η ίδια πολιτική μετάλλαξη του κυβερνώντος κόμματος είναι εμφανής και στον τρόπο που αντιμετώπισε τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τα φυσικά πρόσωπα, στα οποία αύξησε κατακόρυφα τους φόρους, όπως ο ΦΠΑ, η προκαταβολή φόρου, η εισφορά αλληλεγγύης, η έκτακτη εισφορά, ενώ διατήρησε ανέπαφο (και μάλιστα τον αύξησε μέσω των αντικειμενικών αξιών) τον ΕΝΦΙΑ, που πριν δύο χρόνια ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας διατείνονταν ότι θα καταργηθεί.

Τέλος, στο ζήτημα των συντάξεων η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε δυο φορές την περικοπή τους από την 1/1/2019 και λίγο καιρό αργότερα ξεκίνησε η ίδια μια συζήτηση για δήθεν επαναδιαπραγμάτευση των ψηφισμένων από την βουλή νόμων, διατηρώντας έτσι σε ομηρία και δίνοντας ψεύτικη ελπίδα σε εκατομμύρια συνταξιούχων που θα χάσουν τον επόμενο χρόνο δύο έως τρεις συντάξεις.

Η ίδια πολιτική «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα στελέχη της ΝΔ φαίνεται και στην διακυβέρνηση του κράτους, αλλά και στην αντιμετώπιση των θεσμών.

Είναι προφανής η προσπάθεια που γίνεται από το κυβερνών κόμμα να δημιουργήσει κομματικό κράτος μέσω των αθρόων προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, ενώ είναι εμφανής και η παρεμβατικότητα σε θεσμούς, όπως η δικαιοσύνη, για τις αποφάσεις της οποίας έχουν τοποθετηθεί μέσω των social media τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Η παραμονή στην εξουσία με κάθε μέσο είναι, σύμφωνα πάντα με την ρητορική της ΝΔ, και ο λόγος που η κυβέρνηση «έσπευσε» να κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με μία συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα και οδηγεί τα Σκόπια στην είσοδό τους στην συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, είναι τα ίδια κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις των πολιτών, που τώρα με αφορμή την Μακεδονία τους αποκαλούν ακροδεξιούς η φασίστες.

«Τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία τον επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα με το δημοψήφισμα και κατόπιν με την στάση του απέναντι στους Μακεδόνες», αναφέρει στην Alpha freepress κορυφαίο στέλεχος της Πειραιώς.

Και σε αυτό το πεδίο η ΝΔ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κάθε επαφή με την κοινωνία, αφού η στοχοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης όσων συμμετέχουν στα συλλαλητήρια γίνεται αφενός για να πληγεί η ΝΔ και αφετέρου για να αλλάξει η ατζέντα και να μην κυριαρχούν τα ζητήματα της οικονομίας.

Η επίθεση της ΝΔ θα είναι πολυεπίπεδη και θα καταδεικνύει την «πολιτική μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα πεδία όπως είναι η ασφάλεια του πολίτη, η διαφθορά και η διαπλοκή μέσω ψεύτικων δημοσιευμάτων, οι επενδύσεις, οι σχέσεις εκκλησίας-κράτους, ακόμη και η κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας της Αθήνας, που γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετεί αμιγώς κομματικά συμφέροντα.

Η λύση σε όλα αυτά, αναφέρουν τα στελέχη της ΝΔ, είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα πηγές της Πειραιώς τοποθετούν αυτήν την εκλογική αναμέτρηση στους μήνες μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου.

ΝΔ: Αιχμή του δόρατος το Σκοπιανό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις