Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καταδικάστηκαν Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας για «ξέπλυμα»
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκαν Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας για «ξέπλυμα»

Για «ξέπλυμα» καταδικάστηκαν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Μιχάλης Λεμούσιας. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον επί των ημερών του, γενικό γραμματέα του δήμου. Σε κάθειρξη οκτώ ετών, ο καθένας, καταδικάστηκαν καθώς κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού […]

Για «ξέπλυμα» καταδικάστηκαν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Μιχάλης Λεμούσιας.

Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον επί των ημερών του, γενικό γραμματέα του δήμου.

Σε κάθειρξη οκτώ ετών, ο καθένας, καταδικάστηκαν καθώς κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

Παπαγεωργόπουλος: «Δεν έκανα σκι, δεν ξέρω το άθλημα»

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, στο εδώλιο του οποίου κάθισαν, αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Αφού άσκησαν έφεση κατά της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της εξέτασης της υπόθεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι δύο άλλοτε στενοί συνεργάτες νομιμοποίησαν χρήματα από την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, που τέλεσε ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, Παναγιώτης Σαξώνης.

«Ιερός πόλεμος» για την Τήνο

Το ποσό που «ξέπλυναν», όπως προέκυψε από την απόφαση των δικαστών, προσεγγίζει τα 14,2 εκατ. ευρώ. Η δε πράξη που τους καταλογίστηκε είναι με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Πάντως, στην απολογία του ο κος Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε άδικες τις εις βάρος του κατηγορίες, τις οποίες και αρνήθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις