Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Το «προνόμιο» του υγιεινού τρόπου ζωής
ΥΓΕΙΑ

Το «προνόμιο» του υγιεινού τρόπου ζωής

Επιστημονική μελέτη δείχνει πως όσο πιο υγιεινά ζουν οι μητέρες, τόσο πιθανότερο είναι τα παιδιά τους να μη γίνουν παχύσαρκα. Όταν μια μητέρα φροντίζει να διατηρεί κανονικό βάρος, ασκείται κανονικά, δεν καπνίζει, τρώει υγιεινά και δεν πίνει πολύ αλκοόλ, τα παιδιά της έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να βάλουν παραπανίσια κιλά αργότερα στη ζωή τους. Νέα […]

Επιστημονική μελέτη δείχνει πως όσο πιο υγιεινά ζουν οι μητέρες, τόσο πιθανότερο είναι τα παιδιά τους να μη γίνουν παχύσαρκα.

Όταν μια μητέρα φροντίζει να διατηρεί κανονικό βάρος, ασκείται κανονικά, δεν καπνίζει, τρώει υγιεινά και δεν πίνει πολύ αλκοόλ, τα παιδιά της έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να βάλουν παραπανίσια κιλά αργότερα στη ζωή τους.

Νέα έρευνα: Ο καφές «δίνει» ζωή

Διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος παχυσαρκίας είναι κατά μέσο όρο 56% μικρότερος για τα παιδιά γυναικών με κανονικό βάρος, σε σχέση με τα παιδιά υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα παιδιά μη καπνιστριών έχουν 31% μικρότερο κίνδυνο παχυσαρκίας σε σχέση με τα παιδιά καπνιστριών μητέρων.

Παιδιά από μητέρες που ασκούνταν τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα και που δεν έπιναν πάνω από ένα-δύο ποτήρια κρασί ή μία μπίρα τη μέρα, είχαν μικρότερη πιθανότητα παχυσαρκίας, σε σχέση με τα παιδιά μητέρων που δεν ασκούνταν ή που έπιναν αρκετό αλκοόλ.

Πώς θα κάνεις το σπέρμα πιο «νόστιμο»

Τέλος, παιδιά από γυναίκες που τηρούσαν και τις πέντε βασικές προδιαγραφές υγείας (υγιεινή διατροφή, κανονικό βάρος, τακτική άσκηση, μικρή κατανάλωση αλκοόλ και όχι κάπνισμα), είχαν κατά μέσο όρο 75% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κι Σουν της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις