Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Από τον Γάμο στο Διαζύγιο» σε περιοδεία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Από τον Γάμο στο Διαζύγιο» σε περιοδεία

Περιοδεία ξεκίνησε η παράσταση «Από τον Γάμο στο Διαζύγιο». Πρόκειται για κωμωδία του Ζωρζ Φευντώ που περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα: «Η εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη». Ο ίδιος ο συγγραφέας επιθυμούσε να παιχτούν με τον ενιαίο τίτλο: «Από το γάμο στο διαζύγιο?». Το  κεντρικό θέμα είναι η αποθέωση των παρεξηγήσεων στη σχέση του ζευγαριού, […]

Περιοδεία ξεκίνησε η παράσταση «Από τον Γάμο στο Διαζύγιο».

Πρόκειται για κωμωδία του Ζωρζ Φευντώ που περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα: «Η εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη».

Ο ίδιος ο συγγραφέας επιθυμούσε να παιχτούν με τον ενιαίο τίτλο: «Από το γάμο στο διαζύγιο?». Το  κεντρικό θέμα είναι η αποθέωση των παρεξηγήσεων στη σχέση του ζευγαριού, που από μία λέξη ξεκινάει μια απρόβλεπτη χιονοστιβάδα κωμικών συγκρούσεων.

Ο Φευντώ οδηγεί την κωμική φάρσα σε μια αριστουργηματική μορφή.

Όσα παίρνει ο άνεμος: Η μοναδική εν ζωή πρωταγωνίστρια

Το κείμενο

Στο πρώτο μονόπρακτο, «Η εφτάψυχη πεθερά» ο σύζυγος γυρνάει από ένα πάρτι μεταμφιεσμένων, αργά στο σπίτι του και επαινεί το στήθος της μεταμφιεσμένης «Διηάνειρας».

Αυτό είναι αρκετό για να ξεσπάσει ανάμεσα σ΄ αυτόν και τη γυναίκα του ένας καυγάς περί  του ωραιότερου  στήθους.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έρχεται και η είδηση μες τα μαύρα μεσάνυχτα ότι πέθανε η πεθερά του. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο δεύτερο μονόπρακτο, «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη», ο σύζυγος, κατασκευαστής πορσελάνινων δοχείων νυκτός περιμένει σπίτι του έναν προμηθευτή του Στρατού, ευελπιστώντας σε μια μεγάλη παραγγελία δοχείων νυκτός για το Στρατό. Η γυναίκα του βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας επειδή ο γιός τους έχει δυσκοιλιότητα και δε  θέλει να πάρει το καθαρτικό σιρόπι.

Πλήθος κόσμου στη συναυλία για τον Βασίλη Τσιτσάνη

Επειδή θεωρεί ότι ο σύζυγός της αδιαφορεί για την υγεία του παιδιού τους,  «συμμαχεί» με τον καλεσμένο τους και τον βάζει να πιει το καθαρτικό ώστε να παραδειγματίσει τον μπέμπη.

Ο σύζυγος προσπαθεί να προστατέψει τον καλεσμένο του και η σύζυγός του έξαλλη του επιτίθεται, λέγοντας ότι δεν αξίζει να προστατεύει έναν γνωστό «κερατά».

Από κει και κάτω όλα ανατρέπονται καθώς στο σπίτι φτάνει και η σύζυγος του «κερατά» με τον εραστή της.

Πρωταγωνιστούν: ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μαζί τους: ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις