Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τσακαλώτος για επενδύσεις: Μπορούν να μας εμπιστευτούν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος για επενδύσεις: Μπορούν να μας εμπιστευτούν

Την εκτίμησή του ότι οι επενδυτές μπορούν να εμπιστευτούν, πλέον, την Ελλάδα έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αναφέροντας στους μακροπρόθεσμους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, τόνισε πως «η Ελλάδα είναι σε θέση να αυτοχρηματοδοτεί το χρέος της μετά τα μέτρα ελάφρυνσης που συμφωνήθηκαν» και πως «υπάρχει καθαρός διάδρομος για ένα 10ετές ομόλογο ή για ξένες άμεσες επενδύσεις». «Μαχαίρι» […]

Την εκτίμησή του ότι οι επενδυτές μπορούν να εμπιστευτούν, πλέον, την Ελλάδα έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναφέροντας στους μακροπρόθεσμους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, τόνισε πως «η Ελλάδα είναι σε θέση να αυτοχρηματοδοτεί το χρέος της μετά τα μέτρα ελάφρυνσης που συμφωνήθηκαν» και πως «υπάρχει καθαρός διάδρομος για ένα 10ετές ομόλογο ή για ξένες άμεσες επενδύσεις».

«Μαχαίρι» και στα αναδρομικά – Λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς

«Τους είχα πει ότι όλα τα κομμάτια του παζλ θα ενωθούν στις 21 Ιουνίου και αυτό έγινε. Έχουμε όλα τα κομμάτια και νομίζω ότι μπορεί να δώσουν την εμπιστοσύνη που χρειάζονται οι επενδυτές».

Ακόμα, συνέχισε στο Reuters: «Θέλω να τους συναντήσω, να ακούσω τις απόψεις τους, να τους πω τις απόψεις μου, και γιατί θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο σίγουροι για την Ελλάδα μετά την 21η Αυγούστου όταν θα έχουμε βγει από το πρόγραμμα».

Πώς οι ηλεκτρονικές πληρωμές ενισχύουν τα έσοδα ΦΠΑ

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση χρέους για να διατηρήσει την πρόσβασή της στις αγορές και να εξυπηρετεί το χρέος της μακροπρόθεσμα, όπως ανέφερε το ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα, ο κος Τσακαλώτος είπε ότι είναι πολύ νωρίς για τόσο μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις.

«Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, με μια σοβαρή κυβερνητική πολιτική για διατηρήσιμη ανάπτυξη. Τότε νομίζω ότι όλα οδηγούν σε βιωσιμότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις