Φονικός καιρός – Σαρώνει ο καύσωνας

ΚΟΣΜΟΣ

Φονικός καιρός – Σαρώνει ο καύσωνας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Κεμπέκ του Καναδά, εξαιτίας του καύσωνα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τον ξένο Τύπο, τουλάχιστον 17 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει τον ανατολικό Καναδά. «Βρίσκομαι ολόψυχα στο πλευρό των ανθρώπων του Κεμπέκ που έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο από το κύμα καύσωνα», τόνισε με […]

05.07.2018 | 09:36

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Κεμπέκ του Καναδά, εξαιτίας του καύσωνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τον ξένο Τύπο, τουλάχιστον 17 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει τον ανατολικό Καναδά.

«Βρίσκομαι ολόψυχα στο πλευρό των ανθρώπων του Κεμπέκ που έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο από το κύμα καύσωνα», τόνισε με tweet του ο πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό.

Μάλιστα, πέντε θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 48 ώρες το Ανατολικό Τάουνσιπς, σύμφωνα με την εφημερίδα La Tribune.

Και προσέθεσε: «Αυτές οι θερμοκρασίες ρεκόρ θα συνεχιστούν στον κεντρικό και ανατολικό Καναδά, οπότε να φροντίσετε να προστατέψετε τους εαυτούς σας και τις οικογένειές σας».

Στα θύματα συγκαταλέγονται «πολύ ευάλωτες ομάδες ανθρώπων, ηλικιωμένοι ή άνθρωποι με χρόνιες ή ψυχικές παθήσεις» που δεν διέθεταν κλιματισμό.

Η θερμοκρασία έφτασε τους 34 βαθμούς Κελσίου αλλά με τον παράγοντα της υγρασίας μπορεί να γίνεται αισθητός παραπάνω από 40 βαθμούς, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Θυμίζουμε πως το 2010 ένα κύμα καύσωνα είχε προκαλέσει το θάνατο 100 ανθρώπων στο Μόντρεαλ.

Μήπως να το ξανασκεφτείς; Η τρομακτική προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για τα παιδιά

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ «έσπασε» την κατάρα

Exit mobile version